Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Per Munck. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Som bankdirektør går Per Munck i skjorte og slips. Men når døren til Skjern Bank bliver lukket, er han hurtig til at skifte til cykeltøj, for han elsker livet på den tohjulede. En god søndag byder også på ligahåndbold, og så har han forresten lige været turistguide.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG hvor vækkeuret ringer - stille, for ikke at vække fruen - klokken 7.30, hvor jeg lister i køkkenet og laver havregrød, så der er noget at stå imod med, når dagens træning med kammeraterne i Skjern Cykle Klub starter klokken 9. Cyklingen, som jeg genoptog for otte år siden, efter en lille pause på cirka 35 år, er et fantastisk frirum, hvor hovedet befries for alt andet end fokus på at forsøge at holde trit med resten af feltet. Jeg konkurrencecyklede i mine unge år, men siden tog bankarbejdet, familie og børn over. Det går i dag ikke helt så hurtigt som dengang…

Senest ved 13-tiden rammes Skjern igen, hvor det vil være dejligt om en eller flere af mine fire børn er kommet på besøg til frokost. Det sker desværre ikke så ofte, idet mine tre sønner bor i Silkeborg, Luxembourg og i København, hvor vores datter også er bosat. Søndag eftermiddag bliver ekstra god, hvis vi skal i Skjern Bank Arena og se ligahåndbold, som er familiens store interesse. En god søndag rundes af med fælles madlavning – læs: min kone tilbereder maden og jeg går i vejen - eller bedre - går til hånde.

Inden der tørnes ind, forberedes næste arbejdsuge med et par timers læsning af fagmateriale.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE vores område, som har masser at vise udenbys gæster, så vi har altid en spadseretur til Skjern Å på programmet. Udsigten fra Kong Hans Bro ud over åens delta er altid en fin oplevelse på alle årstider og er der tid til en længere tur, er Pumpestation Nord et godt mål. Museets forskellige afdelinger er også meget interessante, og en heldagstur Fjorden Rundt er et overflødighedshorn af attraktioner.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i Peterskirken i Rom for få uger siden! Italien og ikke mindst Rom holder hele familien meget af at besøge, og vi har været der mange gange. Da fruens søskende og deres ægtefæller har måttet indrømme aldrig at have besøgt denne fantastiske by, besluttede vi at agere guider på en forlænget weekendtur. Peterskirken er et fantastisk hus, som dog over årene er blevet temmelig turistplaget, men det bør ikke afholde nogen fra et besøg.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE “Johnny var lige ved at blive sindssyg” af Poul Krebs. Det er mit klare valg, dels fordi jeg holder meget af Poul Krebs’ tekster og musik, men også fordi jeg selv har trådt op og med meget begrænsede sangtalenter fremført denne sang for 2-300 tilhørere under Skjern Festuge for nogle år siden. Publikum var kollektivt ved at dø af grin – og der kommer ingen reprise! Men sjovt var det.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE et af min ungdoms store idoler, nemlig den belgiske cykelrytter Eddy Merckx, som bragte cykelsporten til et kunstnerisk niveau. Han er i dag en ældre herre, hvis navn formentlig ikke længere er kendt af særligt mange. Eddy Merckx er med stor afstand den mest alsidige og vindende cykelrytter nogensinde med over 500 sejre på landevej og cykelbane, blandt andet fem gange vinder af både Tour de France og Giro d’Italia. Journalisten Jørgen Leth har Eddy Merckx som primær person i flere af sine film og bøger. En interessant personlighed, som jeg gerne inviterede på middag på en af vores områdes gode restauranter.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL Kr. Himmelfartsdag og weekenden, hvor vi får besøg af børnebørnene på 6 og 9 år - uden forældrene! I en travl hverdag er det alt for sjældent, der er mulighed for den slags små oaser af tid. Det glæder jeg mig til.

Publikum var kollektivt ved at dø af grin – og der kommer ingen reprise! Men sjovt var det.

Bankdirektør Per Munck om at synge offentligt

Per Munck

ALDER: 64 år

PRIVAT: Gift med Mette gennem 28 år. Har fire børn.

PROFESSION: Direktør i Skjern Bank siden 1. november 1999.

HJEMBY: Bor i Skjern og stammer fra Silkeborg.

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Portræt For abonnenter

Det ville kræve et stort gulv at skrive hele Hans Ejner Jepsens livshistorie

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer