Sport

Baneløber overraskede Eriksen: Håber ikke det sker igen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En baneløber tiggede om Christian Eriksens trøje i Kosovo, men trøjen endte hos en udsendt dansk soldat.

Lige før torsdagens 2-2-testkamp i Kosovo var på vej ind i tillægstiden, blev den afbrudt i forbindelse med et frispark.

Det skete, fordi en af de mange engagerede Kosovo-fans valgte at løbe ind på banen for at kramme Christian Eriksen.

Det overraskede den danske stjerne, som ikke havde set baneløberen, før han kunne mærke armene rundt om livet.

- Lige pludselig stod der bare en og holdt om mig, og det var jeg meget overrasket over. Jeg troede først, at det var en modstander, og så tænkte jeg: "hvad fanden foregår der?".

- Efterfølgende kunne jeg godt se, at det ikke var en modstander, men en fan, der sagde nogle ting.

- Jeg blev meget overrasket, for det kom ud af ingenting, for jeg havde ikke set ham komme ind på banen, siger Eriksen, der i første omgang ikke helt vidste, hvordan han skulle reagere.

Danskeren valgte dog den rolige løsning og gjorde ikke de store fagter, inden vagter eskorterede baneløberen ud. Det var en sjov engangsforestilling, men Eriksen håber, at der i fremtiden er bedre styr på sikkerheden.

- Det er ikke sket før, at der er løbet en for at kramme mig på banen. Jeg vil helst være det foruden, så man ikke skal tænke på, at fans kan løbe på banen. Det var sjovt at prøve en gang, men jeg håber ikke, at det sker igen, siger danskeren.

Baneløberens mål var angiveligt at få fat i Christian Eriksens trøje.

- Da han blev taget væk, hørte jeg, at han sagde "shirt, shirt", så jeg tror, at han ville have min trøje. Den fik han ikke, den fik en af de danske soldater. Jeg havde hørt, at der var nogle, så jeg kunne ligeså godt kaste den til dem, siger Christian Eriksen.

Den danske kreatør fik en halv time på banen, efter sin første indskiftning i en landskamp siden 2011. Efter få minutter på banen udlignede han til 1-1 på et straffespark.

Eriksen blev skånet forud for tirsdagens EM-kvalifikationskamp i Schweiz, og det har han fuld forståelse for.

- Det er rigtig lang tid siden, jeg er startet ude på landsholdet. Inden kampen var jeg også nødt til at spørge de andre, hvad man laver inden kampen. Jeg vil helst starte inde i en landskamp, men jeg kan godt forstå baggrunden, for det er tirsdag, det handler om, siger han.

Selv om Danmark til sidst fik raget 2-2 hjem i Pristina, var der spillemæssigt få gode ting at tage med til tirsdagens åbning i EM-kvalifikationen. Christian Eriksen forventer da også et mere engageret dansk hold i Basel.

- Jeg tror, at vi kan love, at man vil se et andet dansk hold, for vi vil gerne have et godt resultat i Schweiz. Uafgjort i Schweiz er noget andet end uafgjort i Kosovo, selv om vi gerne vil have tre point på tirsdag, siger Eriksen.

/ritzau/

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce