Annonce
Kultur

Band af familiefædre indtager Bork: I begyndelsen ville ingen af os synge

Bandet Undskyld Vi Forstyrrer med Klaus Pallesen, Carsten Bille Christiansen og John Pagaard skal spille på Bork Festival. Hvad der startede som en lille gimmick til en 80’er-fest for tre år siden med tre af de rutinerede drenge på Skjern GF Fodbolds oldboyshold, har udviklet sig til et band, der turnerer flittigt rundt i det vestjyske. Billeder af bandet, der øver. :Foto: Jørgen Kirk
Undskyld Vi Forstyrrer spiller fredag på Bork. Bandet er gået fra et garageprojekt til masser af spillejob i hele Vestjylland.

Skjern/Bork: Hvad der begyndte som en lille hyggehobby, er på få år vokset til en musikgesjæft, hvor den i mange weekender står på spillejob rundt om i Vestjylland for bandet Undskyld Vi Forstyrrer. Og nu står de tre familiefædre i bandet over for deres hidtil største koncert, når de fredag eftermiddag indtager Det Irske Telt på Bork Festival.

- Det er stort at skulle spille på Bork Festival og at være på plakaten, siger Carsten Bille Christiansen, der sammen med Klaus Pallesen og John Paggaard udgør bandet.

De tre herrer er mødtes til sidste øvesession onsdag aften inden det store show fredag klokken 16.15 på festivalen. Klaus Pallesen på vokal og "papkasse" (en trommekasse kaldet en cajon), John Paggaard og Carsten Bille Christiansen på guitarer og kor. De tre kender hinanden gennem Skjern GF's oldboyshold, hvor de alle spiller.

Annonce
Bandet Undskyld Vi Forstyrrer med Klaus Pallesen, Carsten Bille Christiansen og John Pagaard skal spille på Bork Festival. Hvad der startede som en lille gimmick til en 80’er-fest for tre år siden med tre af de rutinerede drenge på Skjern GF Fodbolds oldboyshold, har udviklet sig til et band, der turnerer flittigt rundt i det vestjyske. Billeder af bandet, der øver. :Foto: Jørgen Kirk

Rytme måtte til

Det lå dog ikke i kortene, at de tre skulle blive et ombejlet coverband.

- Der var 80'er-fest i kulturcentret, så vi holdt forfest hjemme ved mig, og vi havde besluttet at sætte os sammen og spille nogle numre, fortæller Carsten Bille Christian om begyndelsen for tre et halvt år siden.

John Paggaard og Carsten Bille Christiansen øvede på guitarer i garagen, men det lød ikke helt rigtigt. De måtte have nogen til at holde rytmen.

- Så var jeg jo nødt til at tilbyde mig, siger Klaus Pallesen.

Det lød ad helvede til

Første koncert til forfesten gik dog ikke supergodt ifølge bandet selv.

- Det lød ad helvede til. Fuck, det var dårligt, siger Carsten Bille Christiansen.

- Men folk kunne synge med. Og da vi havde spillet, kom der en og spurgte, om vi kunne spille til hans kones 40-års fødselsdag. Der var der så en ny, der bookede os til endnu en fest. Og så var vi ligesom i gang, siger han.

Nu spiller Undskyld Vi Forstyrrer jævnligt, også til større arrangementer med hundreder af deltagere.

Hunderædde for at synge

Sidste år blev det til 20 spillejob, nogle gange to på en aften, så de tre musikere er ved at få godt styr på sagerne. I starten var der dog et problem:

- I begyndelsen var der ingen af os, der ville synge. Så vi havde sanghæfter med til gæsterne til de første koncerter og ingen mikrofoner til os, husker Klaus Pallesen.

- Vi var hunderædde for at synge, siger Carsten Bille Christiansen.

Også her trådte Klaus Pallesen til og tog rollen som forsanger, mens de to andre bakker ham op med kor. Nu foregår koncerterne med mikrofoner, forstærkere og guitarpedaler samt sceneudstyr i form af stuelamper og persiske tæpper.

Kalender-puslespil

Faktisk er de tre så populære, at de er nødt til at sige nej til nogle spillejob, fordi kalenderne er fyldt op.

- Vi har tre kalendere med job, koner, børn og fritidsaktiviteter, der skal gå op, lyder det fra John Paggaard.

- Men vores familier har været utroligt støttende, siger Carsten Bille Christiansen.

- Uha ja, lyder det fra John Paggaard.

Familierne - nogle helt fra Sjælland - kommer også fredag for at opleve, hvad der må beskrives som højdepunktet i Undskyld Vi Forstyrrers karriere. Samtidig er der også lokket venner og bekendte med - nogle med øl som lokkemad.

- Men dem får de altså først, når vi er færdige, og vi ved, de har været til hele koncerten, griner John Paggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce