Annonce
Biler

Bagklapholder kræver også omtanke

Det lyder som en let og billig løsning at få cyklerne transporteret på en holder, som monteres direkte på bagklappen, klarer op til to cykler og koster fra 300 til 1900 kr., alt efter udførelse. Det kan det også være. Men du skal alligevel gøre dig flere overvejelser.

Flere af de allerbilligste er monteret med adskilte remme og dermed kroge, som skal gribe omkring bagklap eller toppen af bagruden. Sådanne remme kan dog blafre ved høj fart, ligesom krogene kan lave ridser i lakken. Holderne med faste metalarme i toppen kan dog også ridse, så vær opmærksom på, hvor isolerede de er. Du skal også sikre, dig, at holderen passer præcist til bilen.

Hvis nummerplade og lygter er dækkede, skal man stadig have en lygtebom, hvilket kræver montering af ledningsnet. Tjek også om du kan leve med et mere begrænset udsyn gennem bagruden. Mange klarer sig dog fint med sidespejlene.

Traileren er en outsider Hvis du skal have meget pik-pak med på en tur, kan din havetrailer også være et bud til transport af cykel. Her skal du dog være opmærksom på, at den er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand, især mht. til lygter og dæk. Du er begrænset af hastigheden på 80 km/t. Du kan dog få traileren ”Tempo 100”- godkendt, hvis den lever op til bestemte krav. Det handler bl.a. om dækkenes alder, køretøjets vægt, slingrekobling og bremser. Du kan se mere på FDM’s hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce