Annonce
Skjern

Baghjul til ekstremister: Kulørte tage sender signal om medmenneskelighed

Trods forsøget på at ødelægge den gode stemning, var Per Arnoldi yderst tilfreds med kulturtagenes endelige udformning. De blev fuldstændigt, som han havde forestillet sig. Foto: Mads Dalegaard

Kunstneren Per Arnoldi er oprevet over, at vandaler har forsøgt at skæmme kulturtagene i Skjern og Tarm, men glæder sig over resultatet.

SKJERN-TARM: - Jeg er altså ikke blevet barberet fra morgenen af, for jeg blev så oprevet.

Kunstneren Per Arnoldi beklager sine skægstubbbe, da Dagbladets fotograf skal forevige ham. Fredag morgen - på sin fødselsdag endda - blev han ringet op af Gunnar Thorup fra Tarm med budskabet om, at vandaler havde hærget hans nye kulturtage i Skjern og Tarm med ekstremistiske smædeskrivelser og røgbomber.

Tagene skulle indvies senere på dagen, så kunstneren regnede med at skulle over for at bese eventuelle skader. Men dem var der ingen af, for frivillige havde ryddet op - og Per Arnoldi kunne glæde sig over, at resultatet var, som det han havde forestillet sig dengang i atelieret.

- Man burde ikke tage sig af det, for det er hjerteskærende formørkelse, konstaterer Per Arnoldi og tilføjer:

- Skidt med, hvad de skriver om mig, men det værste er, at de kører videre med antisemitismen, som man ellers troede, der var sat en tung stopper for.

Særligt en ting opponerer Per Arnoldi mod:

- De skriver at jeg er folkefjendtlig, men det passer fandeme ikke. Jeg har lavet plakater både til velgørenhed og meget andet, og jeg tror ikke, der er mange kunstnere, der har lavet så meget til folket som mig, siger Per Arnoldi, der i sin indvielses-tale betegnede det som "meget mærkeligt".

Nok om den gruppe, der forsøgte at ødelægge glæden ved kulturtagene. Blot skal det her bemærkes, at mens indvielsen fandt sted i Skjern, defilerede politibilen forbi og holdt øje med, at alt foregik i ro og mag, og betjentene kunne se en gruppe glade borgere, der forventningsfuldt tog det nye kulturtag i brug, mens solen skinnede og fadøllene var kolde.

Annonce
Bychef Mette Christensen overrakte Per Arnoldi en fødselsdagsgave. Kunstneren havde nemlig 77 års fødselsdag fredag. Foto: Mads Dalegaard

Kunstnerens privilegium

For fem år siden var Per Arnoldi blevet bedt om at lave noget unikt, som skulle forbinde Skjern og Tarm.

- Det største privilegium som kunstner er at blive brugt. Der er mange, der tror, at hvis en kunstner bliver meget brugt, så er det brugskunst, men for mig er al kunst brugskunst, fordi man skal bruge det til noget, sagde Per Arnoldi i sin tale, og understregede, at det er dejligt, når telefonen ringer med en opgave.

Efter at have været inde på nattens kedelige hændelse konstaterede han, at kulturtagene skal være med til at sende et budskab om medmenneskelighed.

- Dette er ikke Det Sixtinske Kapel. Det skal ikke overvurderes, men det skal heller ikke undervurderes, fastslog Per Arnoldi.

Bychef Mette Christensen overrakte på Skjern Udviklingsforums og Skjern Handelsforenings vegne en tak for det nye blikfang.

- Det er en gave, der både er modig og forfriskende. Jeg er sikker på, at Skjern og Tarm nu er kommet på det kunstneriske landkort, og nu er det til fri afbenyttelse til arrangementer og hvad man nu kan finde på, sagde Mette Christensen.

Efter indvielsen af kulturtaget i Skjern fortsatte Per Arnoldi til Tarm, hvor "søster-taget" skulle indvies. Også her skete det i fred og fordragelighed. Byrådsmedlem Jesper Lærke (Fjordlisten) holdt tale, og omkring 150 gæster var mødt frem.

I Tarm foreslog Per Arnoldi iøvrigt, at man kunne holde bryllupper under taget. Ideen er hermed givet videre.

- Dette er ikke Det Sixtinske Kapel. Det skal ikke overvurderes, men det skal heller ikke undervurderes, fastslog Per Arnoldi i sin tale. Foto: Mads Dalegaard
Folk var forsamlet og nød det gode vejr. Foto: Mads Dalegaard
Gunnar Thorup har stået for planlægningen af projektet. Foto: Mads Dalegaard
Kunstneren Per Arnoldi indvier værket ?kulturtage" ved pakhuset i Skjern. Fredag den 25. maj. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce