Annonce
Erhverv

Bagerens Dillermand har ikke fået en eneste negativ kommentar: Han var ellers selv lidt forarget i starten

"Vi håber ikke, nogen blir stødt af dette opslag, men bagere, der arbejder om natten, kan være meget umodne og overtrætte, og ellers er det jo bare VM-træstammer," skriver bageriet på Facebook. Her ses en af bageriets ansatte Jack Vorapart Bunsang med den nye kage. Foto: Jonas Arendt Svensgaard
Der hersker gerne en lystig stemning i Sevel Bageri, forklarer indehaveren, og det har denne gang ført til et indslag og en kage med en kontroversiel, veludrustet figur.
Annonce

Sevel: - Måske er det fordi, at vi arbejder om natten, og hjernen derfor modnes langsommere, indrømmer ejer af Sevel Bageri, Jonas Arendt Svensgaard, med et grin.

Sikkert er det i hvert fald, at såvel som der bages brød og kager, så brygges der også på vittige indfald i bageriet. Det har før resulteret i eksempelvis et indslag om en enorm træstamme, der alligevel ikke var så stor grundet et lille kamera-trick, og nu har bageriet lavet en konkurrence med udgangspunkt i en kontroversiel skikkelse, John Dillermand.


Sjovt nok blev jeg og den anden person, der skulle forestille at være de voksne i bageriet, lidt forarget, da vi første gang hørte om denne John. Vi har jo selv børn og tænkte: Hvad er nu det for noget?

Jonas Arendt Svensgaard, indehaver, Sevel Bageri.


- Sjovt nok blev jeg og den anden person, der skulle forestille at være de voksne i bageriet, lidt forarget, da vi første gang hørte om denne John. Vi har jo selv børn og tænkte: Hvad er nu det for noget? Men børnene er åbenbart vilde med ham, forklarer Jonas Arendt Svensgaard.

John Dillermand er navnet på en særdeles veludrustet DR-figur, der løser opgaver med sin flere meter lange rød-hvid-klædte diller. Var det for politisk ukorrekt? Et skidt signal i metoo-tider? Eller bare god humor? Debatten rasede særligt i begyndelsen af året, og har altså fundet vej til Sevel.

Jonas Arendt Svensgaard var inspireret af en anden bager, der havde lavet en Dillermand-kage, og forleden lagde Sevel Bageri så en video op, hvor en ung medarbejder skærer træstammer ud. I sit arbejde kommer han til en flere meter lang rød-hvid træstamme, som klynker noget, hver gang han skærer i den, før han til sidst med et "undskyld, John" opdager, hvem han skærer i.

Videoen lægger op til en konkurrence om en 1,5 meter lang Dillermand-kringle. Den har i skrivende stund fået knap 900 likes og over 1000 kommentarer.

- Nu skal man passe med ikke at udskamme folk, men jeg kunne nu godt se det sjove i det her, og der har overhovedet ikke været en eneste negativ kommentar. Jeg er i hvert fald ikke faldet over nogen, for den slags er man jo altid nervøs for, siger Jonas Arendt Svensgaard, der tilføjer, at bliver man stødt over de rød-hvide træstammer, der kan erhverves i nogle af de brødudsalg, bageriet leverer til, så kan man jo bare kalde dem VM-træstammer i denne håndbold-tid.

- Hvem ved? Måske John Dillermand bliver endnu en DR-figur, man kan finde hos bageren, ligesom Kaj-kagen, siger Jonas Arendt Svensgaard.

Sevel Bageri regner med at finde en vinder af den 150 centimeter lange kringle i løbet af tirsdag. Foto: Sevel Bageri
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Højeste antal smittede i ni dage, men smittetrykket er stadig lavt

Annonce