Annonce
Kultur

Badebro indviet med frisk tur i fjorden: - Vandet er jo ikke koldt endnu!!!

Det kan godt være, at vandet er omkring 12 grader i øjeblikket, men det var alligevel en småldkold fornøjelse med en tur i fjorden i forindelse med Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptuns indvielse af klubbens badebro. Foto: Jørgen Kirk
Der var flot fremmøde, da Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptun inviterede til indvielse af klubbens nye badebro.
Annonce

Ringkøbing: "Hvor du vælger dit vand breder ringe sig ud over bølger og vand Vi bli'r kolde i huden og lidt røde på tuden men vi springer i fjorden når vi finder lyst det er Neptuns ryst"

Sådan lyder første vers i Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptuns slagsang, der blev sunget, da på den gode side af 25 friske mennesker lørdag formiddag var med til at indvie klubbens nye badebro, der placeret for enden af autocamper p-pladsen ved Ringkøbing Havn.

Inden de første strofer holdt klubbens formand og forfatter af slagsangen, Christina Hedegaard, tale og benyttede lejligheden til blandt andet at rose de frivillige, der havde brugt mange timer på at få broen monteret. Så var det Ann Holm Nielsen, bestyrelsesmedlem i klubben, der på behørig vis klippede den røde snor, der var spændt på tværs af broens to første stolper, og erklærede broen for åben.

Selv om temperaturen lå på omkring seks-syv grader, og der var en smule støvregn i luften, havde det ikke holdt hverken nybegyndere eller rutinerede vinterbadere fra en tur i fjorden.

Hanne Seisbøll, der kastede sig ud i at være vinterbader i efteråret 2018, var helt klar.

- Vandet er jo ikke koldt endnu, og det giver altså en super god fornemmelse i kroppen, når du har været i vandet og oppe igen tre-fire gange, selv om tæerne og fingrene bliver mega kolde, men det kan et varmt bad derhjemme hurtigt rette op på, lyder det fra Hanne Seisbøll inden turen vandet.

Hanne Seisbølls oplevelse af, at det egentlig mest er fingre og tæer, der bliver kolde, bliver bakket op af Karin Klausen, Pia Høj, Hanne Agger, Asta Worm, Gitte Brændgaard, Jytte Bitsch, der sammen med seje 10-årige Marcus Birkmose og Dagbladets udsendte, der alle har indtaget en plads i den lejede sauna.

Flere af kvinderne i saunaen slår fast, at det ikke er sidste gang, turen går forbi den nye badebro og den lånte sauna, indtil klubben i begyndelsen af 2020 forhåbentlig har fået sin egen sauna stillet op.

- Jeg begyndte egentlig i Søndervig i ferien, men jeg fortsatte hjemme fra privatadressen, hvor jeg hurtigt kan komme ned til fjorden, men jeg vil helt klart gøre brug tilbuddet her på havnen, for det er altså dejligt med den her sauna, lyder det fra Gitte Brændgaard.

I øvrigt var Dagbladets udsendte, der syntes, at turen i fjorden var en kold omgang, noget interesseret i at høre, om vandtemperaturen ikke var noget lav i det.

- Der må jeg skuffe dig, for vandet er jo ikke koldt endnu. Det er faktisk omkring 12 grader, og det er først rigtig vinterbadetemperatur, når vandet bliver omkring de fire grader. Så jeg synes da, du skal kigge forbi senere på året, når det bliver rigtig vinter, lyder opfordringen med et smil fra Ann Holm Nielsen.

Det er måske ikke så mærkeligt, at tredje og sidste vers i klubbens slagsang lyder sådan her:

"Isen lægger nu låg fjorden den er nu frossen men vi hakker hul Så vi gyset nemt kan mærke igen må finde "lærken" til at varme os på, når isen slår rod det er Neptuns røst"

Vandet er jo ikke koldt endnu. Det er faktisk omkring 12 grader, og det er først rigtig vinterbadetemperatur, når vandet bliver omkring de fire grader.

Ann Holm Nielsen, medlem af Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptun.

Ahhh, er det her nu ikke lige koldt nok, ser det ud til, at Gitte Brændgaard tænker, inden hun tager mod til at komme i vandet. Foto: Jørgen Kirk
Ann Holm Nielsen fører saksen i forbindelse med indvielsen af badebroen, mens klubbens formand Christina Hedegaard kigger på. Foto: Jørgen Kirk
Det er helt godt med en tur i sauna, efter kroppen er blevet skyllet i Ringkøbing Fjord. Forrest til højre er det Hanne Agger og forrest til venstre Marcus Birkmose, der nyder at få varmen i kroppen. Foto: Jørgen Kirk
Hanne Seisbøll var en af de mange, der selvfølgelig skulle en tur i fjorden lørdag formiddag: - Vandet er jo ikke koldt endnu, og det giver altså en super god fornemmelse i kroppen, når du har været i vandet og oppe igen tre-fire gange, selv om tæerne og fingrene bliver mega kolde. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce