Annonce
Debat

Pladsproblemer: Baby-boom, bekymringer og børnepasning

Forældre i Spjald er frustrerede over ikke at kunne få en plads i den kommunale dagpleje i Spjald 2020 Foto: Søren Palmelund
Annonce

Læserbrev: Ringkøbing-Skjern Kommune i vækst og udvikling – også i fremtiden

Jeg har haft børn i den kommunale dagpleje i Spjald gennem cirka seks år. Det har været en fornøjelse hver eneste dag. Vi er dagligt blevet mødt af oplagte, kompetente og omsorgsfulde dagplejere. Både hos vores døtres dagplejemødre og hos de gæsteplejere, de har besøgt gennem tiden.

Godt nok er det ved hver indmelding kommet bag på pladsanvisningen, at der nu pludselig var endnu et barn, der skulle passes. Forstå det, hvem der kan, at det behov kan være så svært at forudse. Den slags kommer trods alt med ni måneders leveringstid efterfulgt af et års tid i trygge rammer hjemme hos mor og far.

Det til trods er det lykkes, hver gang, at finde løsninger. Skubbe lidt med noget orlov, trække på bedsteforældre, køre med 5. barn hos dagplejeren i en kort periode osv. På den måde er det lykkes at få en tryg opstart i dagplejen for alle vores tre døtre.


Én ting er sikkert. Havde det været en eksamen, havde sensor og lærer stadig stået og diskuteret, om det præsterede er tilstrækkeligt til at bestå!

Morten Østergaard Andersen.


Den model synes stadig at være i brug. Både hos forældre og hos kommune. Dog tegner der sig et billede af, at forældrene giver sig mere og mere i håbet om at finde ordentlige løsninger – og kommunen tilbyder mindre. Op til 25 procent af Spjalds allermindste borgere tilbydes pasning i Ølstrups fine vuggestue med det resultat, at denne kommer til at køre med overbelægning. Et tilbud, som betyder, at kommunen lever op til sin pasningsgaranti, da Ølstrup ligger i samme skoledistrikt som Spjald. Jo jo… opgaven er løst – Men også kun lige akkurat.

Er det et tilbud, der tager børns opvækst alvorligt? Og anerkender, at de tilbud, vi giver dem, er afgørende for, hvilket liv de får, og hvilke mennesker de bliver til?

Én ting er sikkert. Havde det været en eksamen, havde sensor og lærer stadig stået og diskuteret, om det præsterede er tilstrækkeligt til at bestå!

Vores yngste skud på stammen går nu i Spjald Børnehave – trygt og godt på vej mod skolen. Hun og hendes søskende har haft den fineste røde tråd i deres rejse fra hjemmet via dagpleje og børnehave til skolen. Alle har de knyttet venskaber og relationer hos dagplejen, som de (og vi) har glæde af den dag i dag.

Med håbet om at man, endnu en gang, vil kunne fortælle en historie om, hvordan man i Spjald står sammen og finder løsninger, så alle byens småfolk kan få en ordentlig start.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce