Annonce
Kultur

B.S. Christiansen eller Brødrene Price - det er niveauet på næste års Danmark Dejligst

Danmark Dejligst til næste år foregår på Markedspladsen i Tarm; ambitionsniveauet er højt.

TARM/HVIDE SANDE: Blandt de mange gæster til Danmark Dejligst i Naturens Rige, der foregik i Hvide Sande i lørdags, var der én der i særlig grad brugte sine øjne.

Byrådsmedlem Jesper Lærke er nemlig en af tovholderne til næste års Danmark Dejligst, der finder sted i Tarm.

Han var ikke mindst taget til Hvide Sande for at lære af, hvordan arrangørerne her greb tingene an. Og planlægningen af, hvad der skal ske i 2020 er faktisk allerede begyndte, fortalte Jesper Lærke Dagbladet.

- Vi har gjort os rigtig mange tanker allerede. Det er super fedt at være her i dag og blive inspireret af, hvad har de i Hvide Sande fået udrettet i forhold til sidste år, sagde han.

Et af de nye tiltag var, at Frivillig Vest havde sat et telt op, så foreningerne kunne krybe i ly for regn, rusk og vestjysk blæst.

Nu var det kun blæsten, der huserede i lørdags, men der var alligevel fyldt godt op med mennesker i teltet, så den idé tages sikkert med til Tarm til næste år, fastslår Jesper Lærke.

- Det gør det noget nemmere i forhold til vejr og vind, selv om festivalen i Tarm holdes nede på markedspladsen, hvor vi er mere forskånet for vejr og vind på grund af de kæmpestore træer.

Annonce

Store navne

I Tarm har man endnu ikke styr på musiknavnene.

- Men min kammerat, der er med til at arrangere det, har rigtig gode erfaringer med musikarrangementer, så selve musikdelen er jeg ikke så nervøs for; den skal han nok få hurtigt styr på, sagde Jesper Lærke.

I forhold til selve folkemødedelen har vi tænkt meget på, hvordan vi får aktiveret flest mulige mennesker forskellige steder i kommunen. Vi har valgt indtil videre at sætte overliggeren rigtig højt, så må vi se, om den skal pilles lidt ned igen.

- Vi har ikke navnene klar, men det er sådan nogen navne som B.S. Christiansen, brødrene Price - det niveau. Det kunne også være en toppolitiker.

- Vi tænker også på, at før vi er ude med nogle navne, er de jo nemmere at gå til vort lokale erhvervsliv og sige, kunne I ikke tænke jer at være med til få denne person til byen, sagde Jesper Lærke.

I teltet foregik der lidt af hvert! Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce