Annonce
Læserbrev

Børns Trivsel: Nye veje på det specialiserede område

Annonce

Læserbrev: I fredagens avis skriver Hanne Simonsen og Jesper Lærke om ”Nye veje på det specialiserede område”, og forklarer, hvorfor de ser et behov for en omfattende omorganisering af skoleområdet.

I øjeblikket har vi i Dagtilbud og Undervisning en fagchef og 2 afdelingsledere over skole- og dagtilbudslederne. Distriktsmodellen kræver en fagchef + 2 afdelingsledere (1 for administrationen og 1 for det specialiserede område) + 3 nye distriktsledere. Nye ledere finansieres af de lokale skoler, dagtilbud og fra de specialiserede tilbud. Altså flere høvdinge på bekostning af varme hænder og nærværende ledelse, selvom vi ønsker, at flere børn kan få hjælp lokalt.

I læserbrevet skrives der, at vi (BFU) har lyttet til høringssvarene. Ja, men flertallet har ikke hørt efter. I langt de fleste høringssvar er der bekymringer for og direkte advarsler imod distriktsmodellen. Her nogle få uddrag fra høringssvarene:

Vi er dog langtfra enige i – og vil gerne advare mod – at udvalget følger administrationens anbefaling om at finde ressourcerne til to af de tre nye distriktsledere indenfor den samlede ledelseskraft.

Vi har en stor bekymring for, at ledelsen kommer længere væk, i direkte modstrid med ledelseskommissionens anbefalinger.

Et faldende elevtal burde vel derimod, kunne medføre en slankere og mere effektiv administration og dermed flere ressourcer ned til den enkelte elev. Vi finder det meget betænkeligt, at man finder tiden til distrikslederne ved at skære i den direkte ledelse i institutionerne.

Der lægges i rapporten op til fem ledere under fagchefen, hvilket vi finder ganske drastisk og gerne ser ændret.

Vi har ikke en umiddelbar forståelse for, hvordan distriktsledermodellen kan højne den faglige kvalitet.

Så, når Hanne Simonsen og Jesper Lærke er slået af, at fagpersoner blev ved at anbefale distriktsledelse, kan det undre, at de ikke hører på fagpersoner fra ”virkeligheden” – de lokale skole- og dagtilbudsfolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce