Annonce
Skjern

Børneteater på biblioteket: Nye sange om gamle kendinge

Skrallebang-bandet underholder de mindste på Skjern Bibliotek. PR foto

Skjern: Tirsdag 17. september klokken 10.00 og godt tre kvarter frem er der koncert for de tre- til otteårige på Skjern Bibliotek.

Det er børnebandet Skrallebang, der kommer og underholder med helt nye sange om kendte børnebogsfigurer.

- Vi skal rappe, bevæge os, synge og dramatisere en række kendte eventyr og børnebøger. Vi skal forbi en hønsegård med 100 høns - måske bor Lille Virgil der. Vi skal synge om en myg på cykel, trampe på troldens bro, stave til buksevand, med Guldlok på skovtur og andre skøre ting, skriver bandet i pressemeddelelsen.

Skrallebang udgøres af musikerne Søren Jensen og Nana Bang Kirkegaard.

Gratis billetter til koncerten kan bestilles via bibliotekets hjemmeside fra tirsdag 10. september.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce