Annonce
Videbæk

Børnenes far skal ti år i fængsel: Mette vil kæmpe videre for sin mand

Station 2 har fulgt Christian Nørgaard Pedersen under ankesagen og bringer efter nytår en udsendelse om hans sag. Foto: Anita Rahbek

Men først skal hun hjem for at fortælle børnene, at deres far nok først kommer hjem, når de er store.

TROLDHEDE: Selvom der var mellem 60 og 70 mennesker i retssalen på øverste etage i Østre Landsret i København, var der musestille, da dommeren læste de endelige domme i den store amfetaminsag op.

Og ingen, slet ikke Mette Nørgaard Pedersen fra Troldhede, brød spontant ud i lettelse og glæde, da ordene faldt. For det var ikke, hvad hun ønskede at høre.

- Landsretten stadfæster dommene fra byretten.

Det betyder, at hendes mand Christian Nørgaard Pedersen, som havde håbet på en frifindelse, fortsat har en dom på 10 års fængsel.

Mens dommeren forklarede, hvorfor Østre Landsret var kommet frem til resultatet, sad Mette Nørgaard Pedersen med røde kinder og røde øjne. Hendes mand, der sad i den modsatte side af retssalen, rystede vantro på hovedet.

Annonce

Handler om hele hans liv

Straks efter domsafsigelsen skulle de i alt seks tiltalte med undtagelse af en enkelt tilbage i fængslerne. Men en rystet og grædefærdig Christian Nørgaard Pedersen fik et par minutter med sin kone og sine forældre, som også var mødt op, før politibetjentene førte ham væk.

- Det er klart, at han er rystet. Det er jo hele hans liv, det handler om, sagde Mette Nørgaard Pedersen, som formåede at bevare fatningen.

- Jeg ved slet ikke, hvordan jeg har det. Jeg tror ikke, at jeg har fattet det endnu, sagde hun.

Hun har siden sin mands dom i byretten i januar kæmpet for at få opmærksomhed om sin mands sag, fordi hun tror på hans uskyld.

Derfor er stadfæstelsen af dommen på 10 års fængsel som et slag i ansigtet på hende

Børn skal have besked

- Jeg giver ikke op. Jeg kan ikke bare gå hjem og acceptere det. Kaare (Christians advokat, red.) siger, at jeg ikke kan gøre noget. Men jeg vil hjem og finde ud af, hvad jeg kan gøre, slog hun stædigt fast.

Men når hun kommer hjem, venter en anden og måske sværere opgave. Parrets tre børn på mellem 11 og 2 år skal have beskeden om, at deres far ikke kommer hjem i dag. Men først om mange år, når de er store.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal fortælle dem det. Det var ikke med i min plan, sagde Mette Nørgaard Pedersen.

Tænk på dig selv

Senere på dagen efter landsretsdommen ringede Christian til sin kone og sagde, at nu skulle hun tænke på sig selv og børnene og komme videre.

- Det allernemmeste vil være at kaste håndklædet i ringen og acceptere, at vi aldrig blive en familie igen, og at børnene og Christian bliver fremmede for hinanden. Men det kan jeg ikke. Han er ulykkelig, knust og uforstående. At tale om børnene var umuligt, for han græd for meget. Han sagde flere gange, at hvis han så bare havde gjort det, ligesom han sagde, hvorfor kan dommeren ikke se, at jeg ikke har gjort noget, fortalte Mette Nørgaard Pedersen.

Først skal hun dog forholde sig til en masse praktiske ting i forbindelse med dommen, samtidig med at hun skal holde sammen på familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce