Annonce
Tarm

Børnene i SpireVium Friluftbørnehave og vuggestue løb 21.197 kroner ind

Børn og voksne på vej hen til "løbebanen". Pressebillede
30 børn i SpireVium Friluftsbørnehave og -vuggestue i Sdr. Vium holdt traditionen i hævd, da de fredagen inden efterårsferien havde sponsorløb.

Sdr. Virum: Lige siden SpireVium var en del af Sdr.Vium Friskole, har børn fra børnehaven og vuggestuen deltaget. Selvom skolen lukkede for to år siden, fortsatte SpireVium traditionen. Nu med støtteforeningen SpireVium som planlæggere.

Motionsfredagen startede med aflevering af sponsorsedler, hvor forældre, bedsteforældre, venner og bekendte selv firmaer havde lovet forskellige beløb for hver 100 meter børnene løb. Og der var stor opbakning. Selv de mindste i vuggestuen, var med. Og heldigvis viste vejret sig fra sin tørre side det meste af tiden.

Først gik turen omkring en km hen til en markvej, hvor der var lavet en rute på 50 m mellem to stationer, hvor der blev uddelt godbidder ind imellem, så tanken blev fyldt op. Og så blev der løbet frem og tilbage.

Det blev til mange ture - rigtigt mange endda - og mange tilbagelagde flere kilometer. Nok også flere end forældrene troede, børnene kunne klare.

Støtteforeningen havde udlovet en dusør til alle børn. Hvis der blev samlet mere end 8.000 kroner, ville støtteforeningen give alle børn en tur til legeland i Bork. Så spændingen steg, da beløbet blev regnet sammen. 21.197 kr. blev det til.

Og så gik turen til Bork Legeland med 30 glade og forventningsfulde børn. Der blev leget, hoppet, rutsjet, spillet, spist pølser og pizza, frugt og kage og til sidst en is sponseret af Bork legeland.

Annonce
Selv om der var løbet meget, var der stadig krudt tilbage i ungerne, da Legeland i Bork blev besøgt. Pressebillede
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce