Annonce
Tarm

Børnehuset i Hoven hejser igen det grønne flag

Borgmester Hans Østergaard ønskede børn og voksne tillykke med Det Grønne Flag - og fik god hjælp med at få hejst flaget. PR-foto

Hoven: Det var en festdag i Børnehuset på Hoven Friskole og Børnehus, da Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Hans Østergaard onsdag 9. oktober var på besøg og hejste det Grønne Flag i Børnehuset. Også forældre, bedsteforældre og venner af huset var med til fest.

Børnehuset har af Friluftrådet fået tildelt det Grønne Flag for arbejdet med Grønne Spirer Projekter. Der er tale om den landsdækkende grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. Det er fjerde gang, at Børnehuset i Hoven får Det Grønne Flag af Friluftsrådet.

Børnehave børnene får denne gang flaget for to store projekter. Det ene projekt handlede om edderkopper og det andet projekt handlede om vejr og vind.

Borgmester Hans Østergaard ønskede børn og voksne tillykke med Det Grønne Flag. Han synes, at børnene i Hoven var meget modige, når de sådan turde at arbejde med edderkopper. Han fortalte også, at en dreng tidligere ude på legepladsen havde fortalt ham, at der var kæmpe edderkopper i gymnastiksalen - og at de var levende. I gymnastiksalen havde børnehave børnene pyntet op til fest - blandt andet med kæmpe edderkopper. Heldigvis kunne Hans Østergaard konstatere, at de ikke var levende.

Hans Østergaard fortalte de fremmødte, at børnene i projektet om vejr og vind havde lavet en vejr- og tøjtavle, som hjælper børnene med at finde ud af, hvilket tøj de skal tage på, når man skal ud og lege på legepladsen. Det synes han var ret smart.

Annonce
Der var velkomst ved daglig leder i Børnehuset Anna Bente Damgård, som fortalte om hvilken fantastisk natur, der omgiver Hoven. Hun fortalte om, at de dygtige børnehavebørn opholder sig meget i naturen. PR-foto
Ved flaghejsningen var forældre, bedsteforældre, venner af huset og andre interesserede inviteret. Mange havde taget imod invitationen til at være med ved flaghejsningen og ved den efterfølgende spisning. PR-foto
Mange var mødt frem til festdagen. PR-foto
Der var også tale ved skoleleder John Sørensen, som fortalte at han var meget stolt af at Børnehuset havde opnået at få det Grønne Flag for fjerde gang. Han spillede mens børnene sang for de fremmødte. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce