Annonce
Tarm

Børnehus i Hoven flytter fra Stram Kurs-bygning på rekordtid: Politikere roser lokalt sammenhold

Hoven Friskole & Børnehus blev i sidste uge til Stram Kurs' Partiskole. Børnehuset De Grønne Spirer lejer sig ind i bygningen frem til nytår, men nu er de altså flyttet ud før tid. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den tidligere Hoven Friskole er nu rømmet for lejere, efter Stram Kurs har købt bygningerne. Børnehuset lejer sig ind til nytår, men allerede i denne uge er man rykket ud. Mandag var der møde med flere toppolitikere fra kommunen.
Annonce

HOVEN: En borgmester, en første viceborgmester og udvalgsformanden for børne- og familieudvalget. Politisk set kunne man næppe have indkaldt tungere skyts, da der mandag blev holdt møde mellem børnehuset i Hoven og Ringkøbing-Skjern Kommune.

Landsbyens børnehus viste rundt og fortalte om spejderhytten, som man nu driver vuggestue og børnehave i. For efter at Stram Kurs har købt den konkursramte Hoven Friskole, har børnehuset De Grønne Spirer besluttet sig for ikke at fortsætte, når lejekontrakten løber ud til nytår. Allerede nu er man så flyttet fra stedet, efter Stram Kurs onsdag i sidste uge overtog nøglerne.

Fra denne uge holder børnehuset til i byens spejderhytte, der ligger med en grund ned til åen. Det bekræfter både viceborgmester Søren Elbæk og borgmester Hans Østergaard over for Dagbladet. Begge politikere roser landsbysamfundet i Hoven for at kunne samarbejde i lynfart.

- Det er lykkes dem at flytte på rekordtid. Det vidner om et usædvanligt sammenhold, når det gælder, siger Søren Elbæk (S).

- Det viser da lidt om styrken i et lille samfund som Hoven og andre lokalsamfund, vi har. Man rykker sammen og får ting til at lykkes. Det er rigtig godt. Det er godt skuldret, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Annonce

Højt humør og ro på

Kommunens to højest rangerende politikere fortæller, at mødet mandag klokken 17.30 ikke var et krisemøde. De betegner det snarere som et statusmøde eller et borgermøde. Her deltog blandt andre folk fra forældrebestyrelsen og børnehusets ledelse.

- Jeg synes sådan set, at humøret var højt. Vi havde et godt grin og gode samtaler. Det foregik fuldstændig stille og roligt. Det er mit indtryk, at de borgere i Hoven, der bakker op om den her institution, er båret af en ukuelig vilje til at skabe en god institution, siger Søren Elbæk.

- Der har været nogle dage oven på det her, hvor nerverne har siddet uden på tøjet, men man har fået flyttet, og nu er børn, ansatte og forældre tilpas med den løsning, der er, siger Hans Østergaard.


Det er lykkes dem at flytte på rekordtid. Det vidner om et usædvanligt sammenhold, når det gælder.

Søren Elbæk, 1. viceborgmester


Borgmesteren fortæller, at Rasmus Paludan var ”langt den mindste del” af dagsordenen på mødet. Det handlede snarere om at få givet en status på børnehuset med de 19 børn, og at man nu har fået nye omgivelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce