Annonce
Ringkøbing-Skjern

Børnehaveleder-sagen fra Spjald: Helge Albertsen kræver ledelseskulturen drøftet i udvalg

Da der er tale om en personalesag, er det begrænset, hvad Helge Albertsen kan sige, men han har informationer, der gør, at sagen om børnehavelederens fratrædelse skal drøftes i udvalget. Arkivfoto: Chresten Bergh
- Hvis jeg synes, det var i orden, havde jeg ikke taget det op, siger Socialdemokratiets byrådsmedlem Helge Albertsen, der har fået sagen om en børnehaveleders pludselige fratrædelse på børne- og familieudvalgets bord.
Annonce

SPJALD: Sagen om lederen Elsebeth Jensens pludselige fratræden fra Spjald Børnehave lander nu på børne- og familieudvalgets bord, når der tirsdag skal være møde i udvalget.

Børnehavelederens fratræden er sket ovenpå længere tids utilfredshed med pasningssituationen i Spjald.

Blot få dage efter en artikel i Dagbladet om problematikken blev forældrene orienteret om, at Elsebeth Jensen var fratrådt efter gensidig aftale. Det skete efter omkring 30 års ansættelse, og forældrene udtrykte deres frustration og understregede, at Elsebeth Jensen var meget vellidt.

Udvalgsmedlem Helge Albertsen (S), der selv bor i Spjald, har fulgt sagen og fået informationer, der nu får ham til at stille spørgsmål ved ledelseskulturen i Dagtilbud & Undervisning.

Derfor har han bedt om at få sagen på udvalgets dagsorden. Da der er tale om en personalesag, er det yderst sparsomt, hvad Helge Albertsen kan fortælle Dagbladet om sine bevæggrunde.

- Det forløb indikerer, at der er noget, vi skal ind og kigge på. Hvis jeg synes, det var i orden, havde jeg ikke taget det op, lyder det fra Helge Albertsen.

Han mener, at det er ganske naturligt, at udvalget får en drøftelse af forløbet, og han understreger, at forvaltningen er til for at levere service til borgerne på ordentlige vilkår.

Det er politikernes opgave at påse, at det sker, og kan der stilles spørgsmål, er det også politikernes opgave at se på det.

- Hvis ikke vi skulle tage det op, hvem skulle så, spørger Helge Albertsen.

Annonce

Hører ikke hjemme i politik

Men det er borgmester Hans Østergaard (V) langt fra enig med Helge Albertsen i. Politikere skal agere på det politiske niveau og ikke blande sig i det administrative niveau.

- Den sag hører slet ikke hjemme der, da der ikke er tale om politik, siger Hans Østergaard.

Ligesom Helge Albertsen bor Hans Østergaard også i Spjald, men modsat sin politiske kollega mener borgmesteren ikke, at der er noget at komme efter.

- Det er Helges sag og ikke min sag. Jeg har ikke noget at udsætte på forvaltningen, siger Hans Østergaard, der ikke har yderligere at tilføje.


Hvis ikke vi skulle tage det op, hvem skulle så?

Helge Albertsen, medlem af børne- og familieudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce