Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tandpleje kæmper med corona-pukkel og udeblivelser: - Rigtig mange melder afbud på dagen eller dukker ikke op

2500 børn i Ringkøbing-Skjern venter lige nu på at blive indkaldt til tandundersøgelse. Men de må væbne sig med tålmodighed. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der kan gå rigtig lang tid, inden den kommunale tandpleje får afviklet de 2500 tandkjek, som blev aflyst under coronakrisen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Forårets coronalukning giver fortsat masser af udfordringer i den kommunale tandpleje.

Lige nu er klinikkerne begyndt at afvikle den pukkel på 2500 børn, som fik aflyst deres almindelige tandeftersyn i foråret. Og der vil gå lang tid, inden de sidste kan sætte sig i tandlægestolen, fortæller overtandlæge Ulla Henningsen.

- Dels tager det tid at få alle igennem, og så er vi stødt på en ny udfordring. Rigtig mange melder afbud på dagen eller dukker ikke op til deres aftale, fortæller overtandlæge Ulla Henningsen.

Annonce

Bliver væk

Nogle dage udebliver op mod en tredjedel, og det efterlader tandplejere iført værnemidler uden patient i de tre kvarter, som aftalen er sat til at vare.

- Man kan selvfølgelig blive forhindret. Men vi vil meget gerne sende en bøn til forældrene om at melde afbud i så god tid, at vi kan nå at indkalde nye patienter. Ellers tager det endnu længere tid at få alle igennem, siger overtandlægen.

Hvor lang tid der går, inden puklen er afviklet, tør Ulla Henningsen ikke komme med et præcist bud på endnu.

- Vi forventer at have et overblik omkring uge 42, siger hun.

Annonce

Kom om to år

Nogle af de forældre, som har haft børn til tandlæge, har fået et hint om, hvor lang tid de skal vente til næste undersøgelse.

- Lige nu siger vi til forældre, hvis børn har fået lavet en tand, at de skal forvente at blive indkaldt til almindelig undersøgelse om 18 til 24 måneder, fortæller Ulla Henningsen.

Den kommunale tandpleje prioriterer de akutte patienter og herefter de børn, som har ventet længst tid på en undersøgelse med blivende tænder. Mens børn under seks år som hovedregel ikke bliver indkaldt, ligesom der ikke bliver gennemført omsorgstandpleje for ældre, der ikke er akut.


vi vil meget gerne sende en bøn til forældrene om at melde afbud i så god tid, at vi kan nå at indkalde nye patienter. Ellers tager det endnu længere tid at få alle igennem

Ulla Henningsen, overtandlæge


På grund af skærpede hygiejneregler er der sat et kvarter ekstra af til tandlægebesøgene. Det er  - sammen med udeblivelserne - årsag til, at det tager ekstra tid at indhente de mange undersøgelser, som ikke kunne gennemføres tidligere på foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Uheld i Tarm: Overholdt ikke vigepligt

Annonce