Ringkøbing-Skjern

Børn med særlige behov søger voksne med overskud

Har man lyst til at hjælpe børn med særlige behov og deres familier - er det måske lige dig, Socialrådgivningen i Ringkøbing-Skjern Kommune leder efter. Modelfoto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Socialrådgivningen, Børn og Familie i Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til rekrutteringsmesse - og til en uforpligtende snak med alle, der kunne tænke sig at indgå i et samarbejde omkring kommunens børn og unge.

Ringkøbing-Skjern: Har du lyst til at hjælpe børn med særlige behov og deres familier - og tid og overskud at give ud af. Så er det måske lige dig, Socialrådgivningen i Ringkøbing-Skjern Kommune leder efter.

Socialrådgivningen, Børn og Familie i Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til rekrutteringsmesse - og til en uforpligtende snak med alle, der kunne tænke sig at indgå i et samarbejde omkring kommunens børn og unge.

- Vi oplever til tider udfordringer med at finde pleje-, aflastnings- eller fritidsfamilier - samt barnepiger og personer, der kan yde støtte under ledsagerordningen og til forældre med anbragte børn, fortæller Lise Friis, leder af Socialrådgivningen, i en pressemeddelelse.

Der er brug for:

De opgaver, kommunen sigter efter at rekruttere nye samarbejdspartnere til, er følgende:

- Plejefamilier

- Aflastningsfamilier

- Fritidsfamilier

- Barnepiger

- Ledsagerordning

- Støttepersoner til forældre med anbragte børn

Tilmelding til rekrutteringsmessen er ikke nødvendig. /exp

Sådan gør vi

Derfor holder man rekrutteringsmessen; det bliver i Rådhushallen i Ringkøbing 6. juni kl. 17-20. Her er alle interesserede velkomne til at komme og tale med blandt andre socialrådgivere og familieplejekonsulenter for at høre mere om mulighederne for at række medborgere en hjælpende hånd.

Socialtilsyn Midt vil også være til stede. Det er dem, der godkender og fører tilsyn med de pleje- og aflastningsfamilier, der skal arbejde med udsatte børn og unge.

En uforpligtende snak

- Det er min opfattelse, at mange egentlig synes, de har lidt ekstra tid og menneskeligt overskud, de gerne vil dele ud af. Men jeg fornemmer også, at nogle holder sig tilbage fra at kontakte os med henblik på at blive for eksempel aflastningsfamilie, fordi de tror, det kræver en pædagogisk uddannelse eller en hel kernefamilie, siger Lise Friis.

Hun håber derfor, at rigtig mange borgere i - og udenfor - kommunen vil møde op og få information og en uforpligtende dialog.

Med på messen er også personer, der allerede arbejder som plejefamilie eller aflastningsfamilie, så man kan spørge ind til deres praktiske erfaringer.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Høhotel, laks og islændere: Skjern BnB går nye veje

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing IF

Brændte chancer og store forsvarsfejl kostede nyt nederlag

Annonce