Annonce
Ringkøbing-Skjern

Børn med særlige behov søger voksne med overskud

Har man lyst til at hjælpe børn med særlige behov og deres familier - er det måske lige dig, Socialrådgivningen i Ringkøbing-Skjern Kommune leder efter. Modelfoto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Socialrådgivningen, Børn og Familie i Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til rekrutteringsmesse - og til en uforpligtende snak med alle, der kunne tænke sig at indgå i et samarbejde omkring kommunens børn og unge.

Ringkøbing-Skjern: Har du lyst til at hjælpe børn med særlige behov og deres familier - og tid og overskud at give ud af. Så er det måske lige dig, Socialrådgivningen i Ringkøbing-Skjern Kommune leder efter.

Socialrådgivningen, Børn og Familie i Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til rekrutteringsmesse - og til en uforpligtende snak med alle, der kunne tænke sig at indgå i et samarbejde omkring kommunens børn og unge.

- Vi oplever til tider udfordringer med at finde pleje-, aflastnings- eller fritidsfamilier - samt barnepiger og personer, der kan yde støtte under ledsagerordningen og til forældre med anbragte børn, fortæller Lise Friis, leder af Socialrådgivningen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Der er brug for:

De opgaver, kommunen sigter efter at rekruttere nye samarbejdspartnere til, er følgende:

- Plejefamilier

- Aflastningsfamilier

- Fritidsfamilier

- Barnepiger

- Ledsagerordning

- Støttepersoner til forældre med anbragte børn

Tilmelding til rekrutteringsmessen er ikke nødvendig. /exp

Sådan gør vi

Derfor holder man rekrutteringsmessen; det bliver i Rådhushallen i Ringkøbing 6. juni kl. 17-20. Her er alle interesserede velkomne til at komme og tale med blandt andre socialrådgivere og familieplejekonsulenter for at høre mere om mulighederne for at række medborgere en hjælpende hånd.

Socialtilsyn Midt vil også være til stede. Det er dem, der godkender og fører tilsyn med de pleje- og aflastningsfamilier, der skal arbejde med udsatte børn og unge.

En uforpligtende snak

- Det er min opfattelse, at mange egentlig synes, de har lidt ekstra tid og menneskeligt overskud, de gerne vil dele ud af. Men jeg fornemmer også, at nogle holder sig tilbage fra at kontakte os med henblik på at blive for eksempel aflastningsfamilie, fordi de tror, det kræver en pædagogisk uddannelse eller en hel kernefamilie, siger Lise Friis.

Hun håber derfor, at rigtig mange borgere i - og udenfor - kommunen vil møde op og få information og en uforpligtende dialog.

Med på messen er også personer, der allerede arbejder som plejefamilie eller aflastningsfamilie, så man kan spørge ind til deres praktiske erfaringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Annonce