Annonce
Kultur

Børn byder ind på et fornyet Troldbjerg

Entusiasmen var til at tage og føle på, da 5B skulle komme med kreative forslag til Troldbjergs fremtidige anvendelse. Foto Johan Gadegaard. JFM/Scanpix.
Hvide Sandes udsigtspunkt skal udvikles; torsdag gav børn fra Hvide Sande Skole deres bud på, hvordan det kan ske. Deres visioner indgår i arbejdet med at lave en plan for Troldbjergområdet.
Annonce

HVIDE SANDE: Det regnede og ruskede, da 5B fra Hvide Sande Skole torsdag var på ekskursion i det nærmeste nabolag - nemlig til byens højeste punkt, Troldbjerg.

Om det var det friske vejr, der stimulerede "de små grå", er ikke til at sige. Men der manglede i alt fald ikke kreative ideer, da ungerne bagefter satte sig ind i klasseværelset for at udvikle deres bud på, hvordan Troldbjerg skal se ud i fremtiden.

- I øjeblikket er vi ved at lave en helhedsplan for Hvide Sande, og Kultur, Natur og Fritid er også i gang med at udvikle Troldbjergområdet, fortalte Anders Berg Jacobsen fra Land, By og Kultur under Ringkøbing-Skjern Kommune.

- I den forbindelse har vi hyret arkitekt Trine Blicher Folmer til at udvikle en visionsplan for området, der skal være færdig i midten af marts. Vi har tidligere holdt et borgermøde om Troldbjerg, Trine har haft sit lille kontor slået op foran Troldbjerg for at få borgerne i tale - og nu handler det altså om en kreativ workshop, hvor skolebørnene skal komme med deres bud og ønsker på Troldbjergs fremtidige udvikling, sagde han.

Alberte og Alexandra i fuld gang med at konstruere deres forslag til Café Trolden. Foto Johan Gadegaard. JFM/Scanpix.
Annonce

Masser af ideer

Bud og ønsker var der i alt fald ikke mangel på.

Rundt omkring ved bordene var børnene i fuld gang med at lave modeller i træ, papir og metaltråd af deres visioner.

Mark, Alexandra og Alberte syntes for eksempel, at der burde laves en café på toppen af Troldbjerg; den skal selvfølgelig hedde "Café Trolden" - hvad ellers?!? De havde også udviklet et logo for Troldbjerg - et stort, rødt "T".

Og Troldbjergs stejle sider indbyder selvfølgelig til at anlægge en super rutsjebane, påpegede Mark.

De tre børn anlagde dog et realistisk syn på, om planerne kan blive til noget.

- Vi venter bare på, at nogen gider bygge det, konstaterede Alberte.

Ved et andet bord havde Clara, Karla og Mufawa lige lagt sidste hånd på deres forslag - en svævebane, der også skal udnytte Troldbjergs skrænter.

- Wiiii... den virker, udbrød Mufawa, da han afprøvede svævebanemodellen.

Om den også bliver realiseret i fuld størrelse, må tiden vise. Men børnenes forslag indgår i alt fald i det materiale, som visionsplanen skal bygge på, fastslog Trine Blicher Folmer.

Annonce

Et særligt sted

- Vi startede med at spørge børnene om, hvordan de bruger Troldbjerg i dag. Det viste sig, at den indgår i skolens motionsprogram - der er en motionsrute, som børnene kalder "Rikke Lyngvig-ruten" efter deres klasselærer.

- De bruger også trapperne, kravler, klatrer og glider på bunkeren øverst oppe, og bevoksningen på Troldbjerg bruger de også; de kalder det "Junglen".

Set med Trine Blicher Folmers øjne er Troldbjerg noget helt særligt i Hvide Sande.

- Det er her, naturen og byen smelter sammen. Det er en vigtig del af Hvide Sandes stedsidentitet, og efter min mening har Troldbjerg masser af udviklingspotentiale. Vi kan arbejde med flere greb, der vil gøre det endnu mere spændende i fremtiden, sagde hun.Det var børnene i 5B åbenbart helt enige i.

- Det er virkelig noget, der optager dem, fastslog Rikke Lyngvig, mens hun gav en gruppe en hånd med at få udskåret noget træ til en model.

Kreativitet og godt humør gik i spænd, da børnene skulle give deres bud på Troldbjergs fremtid. Foto Johan Gadegaard. JFM/Scanpix.
Der blev arbejdet intenst med træ, papir og ståltråd. Foto Johan Gadegaard. JFM/Scanpix.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce