Annonce
Hvide Sande

Bølgerne går højt: Waterz satser på at skabe en folkefest

Surfere har tradition for at elske stort set al slags vind og vejr, og i den kommende weekend er der da også udsigt til både sol, blæst og regn i Hvide Sande - og en lufttemperatur på omkring 15 grader. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Når Nordens største vandsportsfestival, Waterz, i den kommende weekend bølger ind over Hvide Sande, sætter arrangørerne alle sejl til for at skabe en folkelig begivenhed.

Hvide Sande: Ifølge den populære, norske vejrtjeneste yr.no bliver Hvide Sande fredag ramt af regn og kraftig blæst fra vest, mens weekenden ser langt mildere ud.

Hvad der er bedst, er en smagssag, men sikkert er det, at Nordens største vandsportsfestival, Waterz, lægger fra land fredag formiddag, hvor der bliver varmet op til begivenhedsrige dage i byen mellem havet og fjorden.

- Waterz er en fejring af vandsporten, hvor alle kan deltage side om side. Derfor tiltrækker vi også et godt mix af professionelle vandsportsudøvere og amatører, der har det til fælles, at de elsker vand, vandsport og et godt samvær. Vi hylder det gode værtsskab. Vores gæster skal have en god oplevelse, når de drager til Waterz, siger projektleder på festivalen, Katrine Frandsen, og tilføjer:

- Vi opfordrer til, at man tilmelder sig hurtigst muligt. Også af hensyn til overnatningsmulighederne i området, der tæller sommerhuse i alle prisklasser, værelser, campingpladser, lokale værelser, Hvide Sande Hotel og meget andet. Vi kan roligt love, at alle får tag over hovedet, da området er Danmarks største sommerhusområde.

Annonce

Vi hylder det gode værtsskab. Vores gæster skal have en god oplevelse, når de drager til Waterz

Katrine Frandsen, projektleder

Publikum ind i varmen

Lørdag aften er der traditionelt fest for deltagerne i Waterz, og i år bredes festen ud og rykker ind i Hvide Sande Hallen:

- Vi vil gerne lave et arrangement, hvor både surfere og folk fra hele lokalområdet får mulighed for at hygge sig og lave en god fest sammen. Derfor har vi sammen med Hvide Sande Koncertforening lavet et arrangement med mulighed for spisning, hvis man har lyst. Og lidt senere på aftenen byder vi på livemusik, international dj og en lang række sjove aktiviteter for publikum, siger projektleder Katrine Frandsen om det gratis arrangement i hallen.

Weekendens program byder blandt andet på en langdistance-surfkonkurrence over Ringkøbing Fjord, DM i kitesurf og en unik mulighed for at sejle i kajak til udvalgte områder.

Flere af deltagerne får lørdag midt på formiddagen chance for at hilse på borgmester Hans Østergaard (V), der holder tale ved et såkaldt 'skippers meeting' ved Westwind Nord i Hvide Sande, hvor festivalpladsen som noget nyt frister med en opvarmet publikumslounge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce