Annonce
Hvide Sande

Bølgerne går højt: Waterz satser på at skabe en folkefest

Surfere har tradition for at elske stort set al slags vind og vejr, og i den kommende weekend er der da også udsigt til både sol, blæst og regn i Hvide Sande - og en lufttemperatur på omkring 15 grader. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Når Nordens største vandsportsfestival, Waterz, i den kommende weekend bølger ind over Hvide Sande, sætter arrangørerne alle sejl til for at skabe en folkelig begivenhed.

Hvide Sande: Ifølge den populære, norske vejrtjeneste yr.no bliver Hvide Sande fredag ramt af regn og kraftig blæst fra vest, mens weekenden ser langt mildere ud.

Hvad der er bedst, er en smagssag, men sikkert er det, at Nordens største vandsportsfestival, Waterz, lægger fra land fredag formiddag, hvor der bliver varmet op til begivenhedsrige dage i byen mellem havet og fjorden.

- Waterz er en fejring af vandsporten, hvor alle kan deltage side om side. Derfor tiltrækker vi også et godt mix af professionelle vandsportsudøvere og amatører, der har det til fælles, at de elsker vand, vandsport og et godt samvær. Vi hylder det gode værtsskab. Vores gæster skal have en god oplevelse, når de drager til Waterz, siger projektleder på festivalen, Katrine Frandsen, og tilføjer:

- Vi opfordrer til, at man tilmelder sig hurtigst muligt. Også af hensyn til overnatningsmulighederne i området, der tæller sommerhuse i alle prisklasser, værelser, campingpladser, lokale værelser, Hvide Sande Hotel og meget andet. Vi kan roligt love, at alle får tag over hovedet, da området er Danmarks største sommerhusområde.

Vi hylder det gode værtsskab. Vores gæster skal have en god oplevelse, når de drager til Waterz

Katrine Frandsen, projektleder

Publikum ind i varmen

Lørdag aften er der traditionelt fest for deltagerne i Waterz, og i år bredes festen ud og rykker ind i Hvide Sande Hallen:

- Vi vil gerne lave et arrangement, hvor både surfere og folk fra hele lokalområdet får mulighed for at hygge sig og lave en god fest sammen. Derfor har vi sammen med Hvide Sande Koncertforening lavet et arrangement med mulighed for spisning, hvis man har lyst. Og lidt senere på aftenen byder vi på livemusik, international dj og en lang række sjove aktiviteter for publikum, siger projektleder Katrine Frandsen om det gratis arrangement i hallen.

Weekendens program byder blandt andet på en langdistance-surfkonkurrence over Ringkøbing Fjord, DM i kitesurf og en unik mulighed for at sejle i kajak til udvalgte områder.

Flere af deltagerne får lørdag midt på formiddagen chance for at hilse på borgmester Hans Østergaard (V), der holder tale ved et såkaldt 'skippers meeting' ved Westwind Nord i Hvide Sande, hvor festivalpladsen som noget nyt frister med en opvarmet publikumslounge.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce