Annonce
Hvide Sande

Bøden er betalt: Restaurant har fået styr på fisk på køl

Ifølge Fødevarestyrelsen skal fersk fisk opbevares ved en temperatur på maksimalt to grader. Arkivfoto
En sur smiley er forvandlet til en glad på Restaurant Under Broen, der i november sidste år fik en bøde på 5000 kroner af Fødevarestyrelsen.

Hvide Sande: - De har jo målt, at temperaturen var for høj, så selvfølgelig skal vi følge de regler, der er. Det er ikke noget, jeg har tænkt mig at klage over.

Sådan det lød det for knap to måneder siden fra David Haahr, indehaver af Restaurant Under Broen, der dengang netop havde fået en sur smiley og en bøde på 5000 kroner af Fødevarestyrelsen.

Under et kontrolbesøg var det blevet afsløret, at et parti rødspætter og kulmuler blev opbevaret ved en for høj temperatur i et kølerum: 3,7 grader målte Fødevarestyrelsen lufttemperaturen til at være. Normalt skal fisk opbevares ved en temperatur på to grader.

Men nu er alt i skønneste orden på restauranten i Toldbodgade Hvide Sande. Torsdag var Fødevarestyrelsen atter på besøg, og den sure smiley er omgående skiftet ud med en glad.

Under torsdagens timelange besøg på Restaurant Under Broen blev det blandt andet også konstateret, 'at køleborde i virksomheden fremstår rengøringsvenlige, og gummilister i køleborde er velvedligeholdt.'

Ved besøget i november blev det pointeret, at 'gummilister ved kølemontre med fersk fisk er i stykker.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce