Hvide Sande

Både købmand og borgmester jubler over lynsalg af Lalandia-huse

Stemningen var i top, da storaktionærerne i Parken Sport & Enetertainment Lars Seier Christensen og Erik Skjærbæk deltog i rejsegilde for Lalalandia Søndervig. De - og familien Hansen - glæder sig over et forrygende pinsesalg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Købmand Keld Hansen havde en god mavefornemmelse, da salget af feriehuse i den kommende Lalandia-feriepark blev skudt i gang i pinsen, men virkeligheden overgik hans vildeste forventninger.

Søndervig: Hvis Søndervig-købmand Keld Hansen og resten af familien smiler ekstra bredt i disse dage, så er der en god forklaring.

Som medinvestorer i den kommende Lalalandia-feriepark i Søndervig er det nemlig svært at være sur for tiden. Da salget af feriehuse blev skudt i gang i pinsen, blev 75 procent af de knap 500 boliger nemlig revet væk på få dage.

- Jeg havde en rigtig god mavefornemmelse på forhånd. Så jeg havde håbet på, at det ville gå godt. Men det gik altså rigtig, rigtig godt, så vi er mere end tilfredse, lyder det fra Keld Hansen.

Også borgmester Hans Østergaard (V) er tilfreds med, at lysten til at købe feriehus i Naturens Rige på det nærmeste eksploderede i pinsen.

- Det er helt vildt, at der blev solgt over 300 huse på ganske få dage. Det vidner om, at man har ramt helt rigtigt, da man planlagde ferieparken. Det glæder mig rigtig meget, siger Hans Østergaard, der ser frem til, at antallet af turistovernatninger ifølge beregninger vil stige med en lille million i Ringkøbing-Skjern, når ferieparken står færdig om få år.

I pinsen var det potentielle huskøbere fra interesselisten, som var inviteret til at købe. Den kommende weekend kan de godt 200 tilbageværende huse købes af alle. Keld Hansen er ikke i tvivl om, at man skal være hurtig på aftrækkeren.

- Jeg tror, de sidste ryger i weekenden. Man skal ikke vente, hvis man vil være sikker på at købe et hus, siger han.

Keld Hansen glæder sig over, at huskøbere langvejs fra er tiltrukket af ferieparkens unikke beliggenhed med Vesterhavet, Ringkøbing Fjord og hyggelige byer lige i nærheden. Dermed adskiller Lalandia Søndervig sig fra de to eksisterende parker i Rødby og Billund, mener han.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper