Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ayurveda-coach Maria Juhl: Skab overskud på karmakontoen

Maria Juhl opfordrer til at benytte de mørke morgener til at komme op og tænde lyset, ikke mindst det indre. Foto: Nordic Centre of Ayurveda

”Det er go' karma!” er et udtryk, jeg efterhånden kender mange, der bruger, men ved du, hvad karma henviser til, og hvad det betyder for dig i dit liv?

Maria Juhl

Maria Juhl har været passioneret omkring Ayurveda siden 2001, hvor denne livsstil ændrede hendes liv fra depressiv universitetsstuderende mod mere livsglæde og sundhed.

Ayurveda er en gammel sundhedsvidenskab, der tager udgangspunkt i mennesket som en integreret del af naturen. Når vi lever i overensstemmelse med naturens rytmer og vores egen indre natur, så kommer vi i en balance, som giver modstandsdygtighed over for livets udfordringer og sikrer et optimalt fundament for sundhed hele livet.

Maria har siden 2006 haft sit eget firma, der underviser og coacher private og virksomheder til et meningsfuldt liv i balance. Maria er uddannet på Chopra Center University i Californien, har udgivet to bøger og var i 2020 medstifter af Nordic Academy of Ayurveda, der tilbyder Ayurveda-uddannelse i Danmark.

Åbnede i efteråret 2020 AYA House, der er landets første ayurvediske sundhedshus nær Fredensborg.

Læs mere på: www.nordicayurveda.com

Karma er egentlig et sanskrit-ord, der blot betyder handling, men ifølge den ayurvediske livsvisdom, så henviser det til loven om årsag og virkning. Denne universelle lov lærer os, at de ting, vi tænker, siger og gør, har en konsekvens, der vil vise sig først i den indre og siden i den ydre verden. Det er ikke altid, at konsekvensen viser sig øjeblikkeligt, men karmaloven handler om at forstå, at der findes et ”livets regnskab”, som definerer, hvordan dit liv udvikler sig. Det er med andre ord ikke ligegyldigt, hvad du tænker om dig selv og andre, og hvordan du opfører dig. Tværtimod.

Jeg har selv reflekteret over og talt med børn og venner om, hvorvidt det er ok at fuske lidt, som for eksempel selv at beholde penge, som man har fundet eller fået tilbagebetalt for meget, hvis ingen ser eller ved det? Og omvendt om man kun skal gøre det gode, når andre ser det, og man på den måde får anerkendelse for det? Det kaldes at fifle med livets regnskab.

Annonce

Karma-loven er klar i mælet og siger, at det, du gør, altid har en konsekvens, uanset om andre ser det. Vi kan dermed lige så godt begynde at holde os selv ansvarlige for at kultivere det gode og kærlige i os selv og dermed være i samspil med den, vi er som menneske, dybest inde.

Omsorg for dig selv

Ayurveda fortæller os, at den ydre verden er en refleksion af den indre, så alle gode gerninger begynder indeni. Begynder med dig, der giver dig selv omsorg gennem for eksempel kærlig indre dialog. Det er min erfaring, at vi oftest taler meget dårligere til og om os selv, end vi ville drømme om at gøre til andre). Selvomsorg er også gode livgivende rutiner, når det kommer til søvn, kost, bevægelse og indre ro.

Hvis du ønsker at sætte lidt ekstra ind på karma-kontoen, kan du for eksempel give dig selv nogle optimale morgenstunder den kommende tid. Mørket holder os tit i sengen længere end nødvendigt. I denne tid handler det netop om at komme op og tænde det indre lys.

Morgenritual

Tænd et stearinlys og sæt eventuelt noget dejlig musik på.

Luk øjnene og tag efter par dybe, bevidste åndedræt.

Spørg dig selv ”Hvad føler jeg taknemmelighed for lige nu?”

Spørg dernæst dig selv “Hvad er min intention (mit kærlige og positive indre fokus) for dagen?”


Karma-loven er klar i mælet og siger, at det, du gør, altid har en konsekvens, uanset om andre ser det.

Maria Juhl
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Syv nye søer midt i byen: Milliondyr klimasikring af Ringkøbing er næsten færdig

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

40 år på Buller Frichs kuttere har ikke skræmt Niels Peder: Holder helbredet, bliver jeg ved, til jeg fylder 67

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: Sådan går det med coronasmitten i dit sogn lige nu - de to store byer er hårdest ramt

Skjern

Voldsom gårdbrand: Kvægfarm i flammer

Ringkøbing For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Corona kostede hendes fars liv: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Ringkøbing-Skjern

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen vil fordele milliarder til hårdt ramte varmekunder

Ringkøbing

Fra rengøringsmedarbejder til kurbadschef: 24-årig rumæner har gjort lynkarriere på Hotel Fjordgården

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat

Hilsen fra en gammel ringkøbingenser:  Udvikling, afvikling og kunsten at være glad for det, man har

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Stigende elpriser tvinger sommerhusbureau til nytænkning: Lejerne må betale, hvad strømmen reelt koster

Ringkøbing-Skjern

Foreninger er ellevilde med at samle affald for penge og pølser - og ventelisten er lang

Annonce