Annonce
Livsstil

Ayurveda-coach Maria Juhl: Ayurveda kan hjælpe dig til at vende smerter, ubehag og modgang til positiv livsenergi i dit liv

Foto: Nordic Ayurveda
Ayurveda kan hjælpe dig til at vende smerter, ubehag og modgang til positiv livsenergi i dit liv.

Er du eller en af dine pårørende én ud af de mere end en million danskere, der lever med kroniske smerter? Den ayurvediske tilgang til sygdom og smerter kan være med til at forebygge, men også hjælpe til, at livet med kroniske smerter bliver et liv med mere livskvalitet.

En nyere undersøgelse viser, at hver tredje dansker over 16 år dagligt kæmper med migræne, gigt, depression, astma, maveproblemer eller andre former for kroniske smerter.

Når først smerter og ubehag er blevet kroniske, kan det være svært at blive dem endelig kvit. Mange oplever, at de gængse behandlingsmetoder har spillet fallit, og at smerterne bliver en nedadgående spiral for livskvalitet.

Ayurveda kan hjælpe dig til at vende smerter, ubehag og modgang til positiv livsenergi i dit liv.

Maria Juhl

Maria Juhl har været passioneret omkring ayurveda siden 2001, hvor denne livsstil ændrede hendes liv fra depressiv universitetsstuderende mod mere livsglæde og sundhed. Ayurveda er en gammel sundhedsvidenskab, der tager udgangspunkt i mennesket som en integreret del af naturen. Når vi lever i overensstemmelse med naturens rytmer og vores egen indre natur, så kommer vi i en balance, som giver modstandsdygtighed over for livets udfordringer og sikrer et optimalt fundament for sundhed hele livet. Maria har siden 2006 haft sit eget firma, der underviser og coacher private og virksomheder til et meningsfuldt liv i balance. Maria er uddannet på Chopra Center University i Californien, har udgivet to bøger og var i 2020 medstifter af Nordic Academy of Ayurveda, der tilbyder Ayurveda-uddannelse i Danmark. Åbnede i efteråret 2020 AYA House, der er landets første ayurvediske sundhedshus nær Fredensborg.

Læs mere på: www.nordicayurveda.com

Annonce

Et positivt drive

Kroniske smerter, ubehag eller modgang kan formørke tilværelsen, så livet føles meningsløst og uden håb. I netop den situation kan ayurveda hjælpe dig og støtte dig med at vende modgang og smerte i livet.

Når du vender modgang til et positivt drive, kan det ende med at blive den største gave i dit liv.

Det lyder måske svært - især hvis man har kæmpet med smerter i lang tid - men det er muligt. Ifølge ayurveda rummer al modgang, alle symptomer og al ubehag en gave og en mulighed for at vække noget i os selv, så vi bedre kan mærke os selv. Ofte dulmer vi en ubalance i os selv med forskellige former for stimuli eller reagerer med frygt, når vi mærker smerte og sygdom.


Jeg har selv haft kroniske smerter tæt inde på livet og gjort mit for at vende det til en gave. Min netop afdøde mor levede i mere end 15 år med kroniske maveproblemer, inden hendes krop gav op.


Det er en ganske naturlig reaktion, men desværre ikke hensigtsmæssigt på den lange bane. Med de ayurvediske principper lærer du at vende modgang og smerter i livet til noget, der giver dig positiv livsenergi. Ayurveda kan også være med til at forebygge, at en ubalance i livet udvikler sig til kroniske smerter.

Hvis du gerne vil i gang og arbejde med at vende den negative spiral, så prøv denne øvelse. Med den kan du træne dig selv i at vende modgang til noget positivt.

Begynd gerne i det små - og med noget, der ikke forbundet med en meget stor personlig smerte. Når du så har trænet dit mindflow nogle gange, så kan du løfte tilgangen over på mere betydningsfulde ting i dit liv eller svære smerter.

Øvelse

Luk øjnene og tænk på noget, der giver modstand i dit liv, her og nu. Det kunne være frygten for covid-19. Når du har fundet et eksempel, så spørg dig selv, hvad er gaven ved denne modstand? Hvordan kan det vendes til noget positivt i mit liv?

Stil dig selv de spørgsmål og se, hvad der dukker op. Prøv at mærke efter og tænk over, hvordan det, som du opfatter som modstand, kan ende med at blive en gave i dit liv.

Jeg har selv haft kroniske smerter tæt inde på livet og gjort mit for at vende det til en gave. Min netop afdøde mor levede i mere end 15 år med kroniske maveproblemer, inden hendes krop gav op.

Hør, hvordan min mors kroniske sygdomsforløb blev min inspiration til positivt livsenergi i et nyligt afholdt webinar, du finder i Nordic Ayurvedas Facebook-gruppe. Du anmoder lige om adgang, og så ligger videoen øverst på væggen.

Annonce
Sport For abonnenter

Plus og minus til lokale fodboldhold: RIFs andethold overrasker med sejr over tophold, forventet sejr til Spjald og nederlag til to serie 3-mandskaber

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce