Debat

Avisen Danmark i lommen på venstrefløjen i angreb på vores skattepolitik

Pernille Vermund

Skattepolitik: Skal man ikke kunne stole på det, man læser i avisen?

Det synes jeg, man bør kunne, men denne avis bragte forleden i en stort opsat artikel en historie om Nye Borgerliges skattepolitik, som svækker tilliden til avisen.

Overskriften var misvisende. Indholdet forkert og hele historien om, at Nye Borgerliges skattepolitik tager penge op af lommen på borgerne i provinsen for at sende dem til Nordsjælland, var en omgang grov manipulation konstrueret i det socialdemokratiske organ Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

At en seriøs avis fuldstændig ukritisk giver plads til historier plantet af en socialdemokratisk organisation, der arbejder intensivt for at imødegå borgerlig politik, er mig uforståeligt.

Den eneste forklaring, jeg kan finde, er, at Arbejderbevægelsens Erhvervsråd var leveringsdygtige i en overskrift, der kunne bruges til at tegne en konflikt op mellem landsdelene med en endnu tykkere tusch, end den allerede er:

”Provinsen udsultes af de borgerlige partier til fordel for de velstående i København og Nordsjælland”.

Der er alle mulige gode grunde til at debattere, hvordan Danmark bliver et rigere land, og hvordan fremgang og vækst i alle egne landet skal bære os fremad.

Men det er direkte fordummende for debatten, når avisen lægger spalter til et ekstremt manipulerende forsøg fra venstrefløjens side og ophøjer det i spalterne og overskriften til at være den højere sandhed.

Sandheden om Nye Borgerliges økonomiske politik er, at når alle elementer medregnes, vil alle danskere få en gevinst. På nær to grupper:

  1. Udlændinge, der ikke forsørger sig selv, vil ingenting få.
  2. Raske og rørige danskere, der ikke arbejder og ikke er medlem af en A-kasse vil få en basisydelse på 6.000 kroner om måneden.

Der er ingen kommuner, hvor borgerne samlet set vil skulle betale mere. Det er direkte i modstrid med de tal, vi har lagt frem og som er gennemregnet af økonomer ifølge principper fastlagt i Finansministeriet.

Arbejdernes Erhvervsråd undlader bevidst at nævne de positive effekter, som en reduktion af skattetrykket, regelforenkling og decentralisering vil føre med sig:

  1. at alle danskere vil få afgiftslettelser for 6.000 kroner om året
  2. at en sænkning af selskabsskatten fra de nuværende 22 til 15 pct. vil øge en LO-families løn med 4.000 kr. om året. En total afskaffelse, som vi vil, vil gøre fordelen for alle danskere endnu større.
  3. at planen samlet set vil give 100.000 flere private arbejdspladser
  4. at vores krav om, at udlændinge skal forsørge sig selv, vil spare de offentlige kasser for mere end 25 mia. kroner, som danskerne i dag betaler for meget i skat.

Jeg vil gerne stå på mål for, at en borgerlig politik er bedre end en socialdemokratisk.

Fremtidens velfærd skal finansieres ved, at vi giver frihed til, at det produktive Danmark kan øge indtjeningen, skabe vækst og arbejdspladser. Det er det, Nye borgerliges økonomiske politik lægger op til.

Vi kan ikke leve af at skære den samme kage op i stadigt mindre bidder for at tilfredsstille en venstreorienteret tankegang om, at ingen må få mere end andre. Konsekvensen af sådan en politik, vil gøre landet fattigere.

Den debat tager jeg gerne når som helst med hvem som helst. Men det skal foregå redeligt og med åbne kort.

Og den redelig burde avisen bidrage til – ikke modarbejde.

0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Klumme

Ugens Prædiken: En kamp med mennesker og Gud

Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Leder For abonnenter

Turismevækst trues af mangel på hænder

Vi har et kæmpestort problem her i Naturens Rige: Vi mangler hænder! På en vis måde er vi blevet et offer for vores egen succes. Det går jo godt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der er gang i erhvervslivet, og har været det længe. Arbejdsløsheden er helt i bund, og det er nemt at få et job. Niels Hausgaard-vendingen, "der er altid arbejde til dem, der vil arbejde", er tæt på at være socialrealisme, ikke satire. I alt fald hvis man taler med bagere, købmænd, campingpladsejere og andre i sommerlandet. De får kun få eller måske endda slet ingen ansøgninger, når de slår stillinger op. Det er et problem. Et kæmpestort problem. Og der er ingen udsigt til, at det bliver bedre, snarere tvært imod. I Dagbladet i dag sætter vi fokus på problemerne for den del af erhvervslivet, der er afhængigt af turismen. Allerede nu er det svært at finde medarbejdere. I de kommende år bliver det stensikkert bare værre: - Vi regner med en vækst i turismen på omkring 50 procent frem mod 2025. Det betyder, at der skal ansættes 1500 flere i turisterhvervene. Nogle vil være på fuld tid, mens andre vil være deltids- og ungarbejdere, siger direktør Søren Lydig, Ringkøbing Fjord Turisme. 1500 flere medarbejdere på fem-seks år! På et tidspunkt, hvor der er registreret omkring 800 arbejdsløse i kommunen! Alene det kommende feriecenter Lalandia i Søndervig og oplevelsescentret Naturkraft skal tilsammen bruge hundredvis af ansatte. Det bliver svært. Især da turismeerhvervet er kendetegnet ved sæsonbetonet arbejde på ofte skæve arbejdstider og - det kommer vi næppe heller uden om - til lønninger, der har svært ved at konkurrere med en række andre brancher. - Det er noget lort, siger Bjarne Nielsen, fiskehandler på havnen i Ringkøbing. Og så kort kan det vel egentlig siges. For selv om Ringkøbing-Skjern har udsigt til kolossal vækst i turismen, hvordan skal potentialet så kunne realiseres, hvis ikke den nødvendige arbejdskraft er til rådighed? Direktør i Erhvervsrådet Hans Jørn Mikkelsen mener, at man bør begynde med at få aktiveret de ledige, vi har i kommunen - også dem, der ikke nødvendigvis kan arbejde 37 timer om ugen. Men som tallene viser, er det slet ikke nok, selv om man så fik aktiveret dem alle. Der skal mere til. Inden for turistbranchen snakker man om, hvordan man kan gøre det attraktivt for unge at tage arbejde i vort område i højsæsonen. Man vil lokke dem med, at de jo kan surfe, fiske og have sjov i fritiden og holde sommerferie, samtidig med at de tjener nogle penge. Om det lader sig gøre, er ikke til at sige. Men noget må der gøres. Vi må lægge vore vestjyske hjerner i blød og eventuelt søge assistance ude fra. Ellers mister vi en gylden mulighed for at styrke en branche i voldsom vækst. Og det vil virkelig være et problem...