Annonce
Sport

Avis: Uefa vil udsætte EM-slutrunden til 2021

David Klein/Reuters

Ifølge avisen L'Équipe vil Uefa udskyde sommerens EM-slutrunde i fodbold til 2021 og stoppe Champions League.

Ifølge avisen L'Équipe vil Det Internationale Fodboldforbund (Uefa) udskyde sommerens EM-slutrunde i fodbold til 2021.

Annonce

Efter planen skal EM begynde 12. juni. København er en af 12 værtsbyer, der skal stå for slutrunden. Danmark er i gruppe med Finland, Rusland og Belgien ved slutrunden.

Skal europamesterskabet udskydes, vil det kræve, at Uefa forhandler en aftale på plads med Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), som har planlagt et stort klub-VM i sommeren 2021 ifølge L'Équipe.

L'Équipe skriver desuden, at Uefa på tirsdag vil meddele, at Champions League og Europa League er suspenderet.

Torsdag aften er der Europa League-kampe på programmet, og FC København skal møde Istanbul Basaksehir på udebane.

Alle Uefas tiltag er angiveligt en reaktion på det igangværende udbrud af coronavirus, hvor flere europæiske lande er hårdt ramt, heriblandt Danmark.

Uefa skrev torsdag på sin hjemmeside, at forbundet på tirsdag vil være vært for et videomøde med dets 55 medlemslande.

På mødet vil det blive drøftet, hvordan europæisk fodbold skal svare igen på virusudbruddet.

Allerede nu har coronavirus sat et tydeligt præg på fodbolden i forskellige lande.

I Champions League er flere kampe i denne uge blevet afviklet uden tilskuere på initiativ af de involverede klubber eller lokale sundhedsmyndigheder.

Kampene i Europa League mellem Sevilla og AS Roma samt mellem Inter og Getafe er blevet udsat.

Coronavirus har også fået stor indflydelse på programmet i Danmark, hvor alle kampe de kommende to uger er blevet aflyst.

Desuden forventer Dansk Boldspil-Union, at de kommende testkampe mod Færøerne og England aflyses.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce