Annonce
Udland

Avis: Joe Biden vil stille op som præsidentkandidat

Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Joe Biden vil stille op som præsidentkandidat, men han har brug for penge til en valgkamp, skriver avis.

Den tidligere vicepræsident i USA Joe Biden skal have fortalt en håndfuld støtter, at han agter at stille op til præsidentvalget næste år.

Det skriver den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Joe Biden skal ifølge avisen have kontaktet flere af sine støtter, fordi han har brug for hjælp til at samle flere millioner dollar sammen til en valgkamp.

Tirsdag skal Biden have ringet til mindst seks personer og fortalt, at han har tænkt sig at stille op som præsidentkandidat, men at han mangler hjælp til at samle penge ind fra rige donorer.

Den demokratiske toppolitiker var vicepræsident under præsident Barack Obama fra 2009 til 2017.

Han har ikke officielt bekræftet sit kandidatur.

Alligevel ligger Joe Biden i toppen af de fleste demokratiske meningsmålinger, men han er under pres for at melde ud snart.

Det er kun tre dage siden, at Biden ved en større partisammenkomst i sin hjemstat, Delaware, muligvis kom til at tale over sig.

Her sagde han, at hans politiske resultater var de mest progressive blandt "alle dem, som stiller op ved valget". Da mange i salen begyndte at juble, rettede han det til "alle dem, som kunne tænkes at stille op".

Tilhørerne forsøgte at fastholde ham på fortalelsen ved at rejse sig og taktfast råbe "run Joe run", mens Biden svarede:

- Jeg mente det ikke.

Til partisammenkomsten sagde Joe Biden, at tiden er inde til at genskabe USA's rygrad og ændre det nuværende politiske landskab, som han kalder "ondt" og "småtskårent".

Joe Biden kalder præsidentvalget i 2020 for det vigtigste i USA i et århundrede. Skulle han gå hen og vinde valget, vil han være 78 år, når han tages i ed som præsident i januar 2021.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce