Annonce
Indland

Avis: Hovedmistænkte for dobbeltdrab i Marokko vil tilstå

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Tre marokkanske mænd, der er de hovedmistænkte for drab på norsk og dansk kvinde, vil tilstå drab torsdag.

Tre marokkanske mænd, der er tiltalt for drab på to unge skandinaviske kvinder i Marokko i december, har lagt alle kort på bordet og vil tilstå torsdag, når retssagen mod dem efter planen genoptages.

Det skriver norske VG, der har fået indsigt i retsdokumenter i sagen, hvor der indgår afhøringer af de tre marokkanske mænd.

Der er samlet 24 mistænkte i sagen, hvoraf fire er hovedmistænkte.

Den fjerde hovedmistænkte skal ikke have begået drabene, men hjulpet med at forberede et skjulested.

Han havde ifølge VG oprindeligt fortalt, at han forsøgte at stoppe de tre andre, men har siden ændret forklaring.

Advokat Hafida Makssaui, der repræsenterer de fire hovedmistænkte, fortæller, at de alle vil erkende terrorhandlinger.

- Ingen vil benægte anklagerne. Jeg vil bede dommeren om at tage formildende omstændigheder i betragtning. Mændene har samarbejdet med politiet, siger hun til VG.

Mændene har i forhør fortalt, at de sympatiserer med Islamisk Stat og ønskede at rejse til Syrien for at kæmpe sammen med bevægelsen.

De havde imidlertid ikke råd og besluttede sig derfor for at dræbe turister i Marokko, som de ikke mente, levede i tråd med islam.

De skal også have snakket om kemiske bomber og angreb mod politiet, men besluttede at gå efter turister i bjergene.

- Bevæbnet med en kniv angreb vi dem om natten, har en af de hovedmistænkte udtalt i et forhør ifølge VG.

Det var under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko, at to unge kvinder 17. december sidste år blev overfaldet og dræbt.

Ofrene var den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen, der stammede fra Ikast, og den 28-årige Maren Ueland fra Bryne i Rogaland i Norge.

Efterfølgende kom det frem, at de to kvinder var blevet stukket med kniv og halshugget, og at de marokkanske myndigheder betragter sagen som terror.

Sagen var oprindeligt berammet til at starte 2. maj i Marokko, men den blev udskudt til 16. maj på grund af mangel på forsvarere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce