Annonce
Udland

Avis dokumenterer 16.241 urigtige påstande fra Trump

Jonathan Ernst/Reuters
Antallet af urigtige eller vildledende påstande fra Trump er taget til, skriver The Washington Post.

Præsident Donald Trump har i løbet af sine tre første år som præsident fremsat 16.241 urigtige eller vildledende påstande, skriver Washington Post.

Avisen har faktatjekket hver eneste offentlig udtalelse, som Donald Trump har fremsat, siden han flyttede ind i Det Hvide Hus i januar 2017. Avisen konkluderer, at præsidenten har et meget afslappet forhold til sandheden.

Washington Post har oprettet sin egen database til registreringer og faktatjek af præsidentens mange udtalelser, og avisen konstaterer, at der kommer stadigt flere urigtige påstande fra præsidentens mund og Twitter-konto.

Mens Trump ifølge avisen i sit første år som præsident i gennemsnit fremsatte 5,9 urigtige eller vildledende påstande dagligt, så var antallet i det andet næsten tredoblet til 16,5 dagligt.

I det tredje år - i 2019 - blev Trump ifølge avisen endnu mindre til at stole på og kom med hele 8155 urigtige eller vildledende udsagn - flere end i de to første år tilsammen.

16.241 urigtige eller vildledende udtalelser på 1095 dage svarer til omkring 22 hver dag.

De seneste fire måneder er antallet øget kraftigt, og over 1000 urigtige eller vildledende påstande har drejet sig om Trumps angivelige forsøg på at presse Ukraine til at finde belastende materiale om den tidligere vicepræsident Joe Biden.

Den 77-årige Biden er favorit til at blive Demokraternes kandidat ved valget i november.

Washington Post siger, at avisens udarbejdede oversigt viser, at Trump ofte bluffer om amerikansk økonomi - uden at vide det eller med vilje.

257 gange, siden han flyttede ind i Det Hvide Hus, har han hævdet, at amerikansk økonomi under hans ledelse har udviklet sig til "den bedste i historien".

- Men uanset hvordan man måler økonomien, så gik det bedre både under de tidligere præsidenter Ulysses S. Grant, Dwight D. Eisenhower, Lyndon B. Johnson og Bill Clinton, skriver Washington Post.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce