Ringkøbing-Skjern

Autismefamilier kan ånde lettet op: Konsulent bliver alligevel

Denice og Chrisjan Kjær Nielsen kan også fremover få hjælp til at sammensætte en hverdag, som er tryg for de tre børn, hvoraf to har autisme. Foto: Jørgen Kirk
Forældre, skoler og dagtilbud stod til at miste hjælpen fra autismekonsulent Karin Bakmand til sommer, men nu har Ringkøbing-Skjern indgået ny aftale med konsulenten.

RINGKØBING-SKJERN: 100 autismebørn per år og deres nærmeste får nu lov til at beholde den betroede rådgiver, de stod til at miste fra sommer.

Det står klart fredag, hvor autismekonsulent Karin Bakmand og Ringkøbing-Skjern Kommune bekræfter, at de er blevet enige om en aftale, som sikrer, at konsulenten også fra sommer skal hjælpe skoler, børnehaver og autismefamilier.

Denice Kjær Nielsen var en af de forældre, som søndag stod frem i Dagbladet og fortalte om frygten for at miste den konsulent, der har hjulpet familien igennem flere år.

For med tre børn i børnehavealderen og to af børnene med autisme har hjælpen holdt sammen på familien.

Nu kan Denice Kjær Nielsen fra Hvide Sande glæde sig over, at støtten også er til stede fremover. Det er vigtigt, for det ældste barn, Kian, begynder i skole til sommer.

- Det er dejligt, Jeg er i hvert fald lettet. Nu ved jeg, at der er vejledning at hente fra sommer, når Kian begynder i skolen, siger Denice Kjær Nielsen.

Konsulent er rørt og glad

Autismekonsulenten Karin Bakmand bliver fra 1. august ansat på halv tid hos Ringkøbing-Skjern Kommune og halv tid hos Herning Kommune på to separate kontrakter.

I dag er hun udelukkende ansat af Herning Kommune, mens Ringkøbing-Skjern og Lemvig kommuner har indgået en aftale med Herning om at købe sig til hendes hjælp. Den aftale har Herning opsagt, så den udløber 30. juni.

Det fik vestjyske skoler og især autismefamilier til at rose Karin Bakmand i Dagbladet og begræde, hvis hun skulle stoppe i Ringkøbing-Skjern.

- Jeg er meget glad for den opbakning og rørt over, at familierne har turdet at sætte sig selv til offentligt skue på den måde. Det er jo en overvindelse. Det har været rart for mig at mærke den opbakning, siger Karin Bakmand.

Familier skal opleve samme service

Ringkøbing-Skjerns nye aftale med autismekonsulenten skulle gerne give hende mulighed for at hjælpe lige så mange familier i fremtiden. Samtidig er økonomien i den nye aftale sammenlignelig, om end ikke fuldstændig ens, med den aftale, Ringkøbing-Skjern har med Herning indtil sommer.

- Mit håb er, at familierne vil opleve den samme gode service og det samme gode samarbejde, som de har gjort hidtil, siger formanden børne- og familieudvalget, Trine Ørskov (S).

Udvalgsformanden understreger, at det ikke var Ringkøbing-Skjerns ønske, at den nuværende aftale med Herning skulle ophøre. Derfor ser hun også positivt på, at Karin Bakmand kan blive ved at arbejde i Ringkøbing-Skjern.

- Vi har hele tiden været bevidst om, at ordningen, vi havde, har været rigtig god for familier, skoler og dagtilbud. Så det har hele tiden været et ønske at beholde Karin Bakmand. Den nye aftale er en rigtig god løsning, fordi vi kender Karin Bakmand og har været rigtig glade for hende, siger Trine Ørskov.

0/0
Annonce
Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce