Annonce
Hvide Sande

Australier satser på sommerferie i Hvide Sande: 150 kunstnere ønskede at få billigt ophold på havnen

Billedet her er fra oktober 2019, hvor den australske glaskunstner Holly Grace nød at være blandt de udvalgte til et 14-dages ophold i Kunstnerboligen ART 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det er attraktivt at få et ophold i Kunstnerboligen Art 56 på Tyskerhavnen i Hvide Sande, hvor der fra midten af marts og godt syv måneder frem bliver budt velkommen til 18 kreative sjæle.
Annonce

Hvide Sande: Han har haft sine værker udstillet på kunstmuseer og gallerier i London, Bangkok, Paris, Chicago og Melbourne. Til sommer er han at træffe på Tyskerhavnen i Hvide Sande.

Navnet er Ian Bonde, australsk kunstner, der er uddannet fra University of Tasmania:

- Han har et godt c.v., og ham vil vi gerne præsentere.

Sådan siger Lei Iben Raunow, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, der netop har sat navne på de 18 kunstnere, som fra 19. marts og frem til slutningen af oktober tjekker ind i Kunstnerboligen Art 56:

- Helt exceptionelt fik Ian Bonde lov til at sidde over fra sidste år, hvor han ikke kunne flyve ud af Australien på grund af coronapandemien, tilføjer Lei Iben Raunow.

Hvis alt går vel, arbejder kunstneren fra Tasmanien med sine foretrukne materialer - træ og bronze - i perioden fra fredag 25. juni og to uger frem.

Og der bliver rig mulighed for at kigge Ian Bonde over skuldrene, da man som beboer i Kunstnerboligen Art 56 er forpligtet til at have åbent atelier fra søndag til torsdag i tidsrummet fra klokken 12 til 16.


Der er mange kunstnere, der gerne vil være med i det her, og der er mange, der spørger i løbet af året

Lei Iben Raunow, destinationsmanager


Det er i øvrigt anden gang på få år, at fortællingerne om det vestjyske åndehul når om på den anden side af kloden. I oktober 2019 tog den australske glaskunstner Holly Grace på langfart fra Melbourne til Hvide Sande.

Annonce

1000 kroner i husleje

Det er yderst populært at få lov til at indlogere sig i 14 dage i den 50 kvadratmeter store bolig for en beskeden husleje på 1000 kroner plus forbrug.

I år var der flere end 150 navne i puljen:

- Det er dejligt. Der er mange kunstnere, der gerne vil være med i det her, og der er mange, der spørger i løbet af året, siger Lei Iben Raunow.

Som følge af den store efterspørgsel har Holmsland Klit Turistforening valgt at udvide Art 56-sæsonen en anelse, så der i år bliver plads til flere end det normale antal på 14 kunstnere.

Årets første ansigt på adressen Æ Gammelhavn 9 i Hvide Sande bliver Tove Menné, mens Christina Christensen bliver den sidste, der skal aflæse sit forbrug af el, vand og varme, når kalenderen viser slutningen af oktober.

Kunstnerboligen

Kunstnerboligen Art 56 er bygget i samme stil som de gamle redskabshuse på Tyskerhavnen i Hvide Sande.

Huset er på omkring 50 kvadratmeter - udover atelier/åbent værksted er der også et mindre køkken, toilet og en soveafdeling med plads til to personer.

Boligen udbydes i perioder af 14 dage med ind- og udflytning om fredagen.

Som beboer i Kunstnerboligen er man forpligtet til at have åbent atelier fra søndag til torsdag i tidsrummet fra kl. 12 til 16.

Boligen drives af Holmsland Klit Turistforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rotte-rekord i 2020: Se, om der var rotter i dit nabolag

Annonce