Annonce
Ringkøbing

Attraktivt job: 36 vil gerne være forstander på højskole

Det er populært at tage på højskole - også i Velling, hvor bestyrelsen på Vestjyllands Højskole lige nu er på udkig efter en ny forstander. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fristen for at søge jobbet som forstander på Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing udløb ved midnatstid, og interessen er stor.
Annonce

Velling: Mens Else Mathiassen sad i forstanderstolen i 16 år, gik der blot otte måneder, inden Anders Fogh Jensen opsagde chefstillingen på Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing.

Nu er jagten intensiveret på en forstander, som kan tage over efter Michael Kirkegaard, der har været konstitueret på posten siden sommeren sidste år.

Fristen for at søge jobbet udløb ved midnatstid natten til mandag, og formanden for højskolens bestyrelse, Ole Pedersen, har nu en bunke med 36 ansøgninger liggende:

- Det er mange. Nu bliver det spændende at læse dem i sammenhæng, siger Ole Pedersen.

Da Anders Fogh Jensen blev ansat i forsommeren 2018, var der omkring 30 personer i ansøgerfeltet. Ved præsentationen af den kendte debattør som førstemand blev det fra højskolens side pointeret, at Anders Fogh Jensen 'gerne vil holde fast i den ånd, der har præget højskolen under forstander Else Mathiassens ledelse.'

Da han sagde op, blev det fra højskolens side kort meldt ud om Anders Fogh Jensen, at 'han ikke er enig i skolens fremtidige strategi og desuden vil prioritere sit virke som filosof og forfatter.'

Annonce

Samtaler i februar

Formanden for højskolens bestyrelse, Ole Pedersen, ønsker ikke at knytte kommentarer til, om der siden sidst er foretaget ændringer i procedurerne omkring ansættelse af en ny forstander:

- Men vi skal naturligvis finde den rigtige, siger Ole Pedersen.

Han tilføjer, at det er tanken at vælge fem-seks kandidater ud til samtaler, som ventes at blive gennemført tirsdag 4. februar. Datoen for tiltrædelse kommer an på den kommende forstanders karrierekalender, men vedkommende skal senest være klar til skolestarten efter sommerferien.

Bestyrelsens forventninger til den kommende chef på Vestjyllands Højskole lyder blandt andet på, at han/hun har bred erfaring med højskoleliv i bagagen, og 'at du kan være med til at gøre Vestjyllands Højskole synlig på de relevante platforme' såvel lokalt som landsdækkende.

Der bliver også lagt vægt på, at vedkommende har forstand på og sans for økonomi - og at den udvalgte er klar til at flytte ind i forstanderboligen, hvorfra 'der faktisk er en ret god udsigt.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce