Annonce
Ringkøbing

Attraktivt job: 36 vil gerne være forstander på højskole

Det er populært at tage på højskole - også i Velling, hvor bestyrelsen på Vestjyllands Højskole lige nu er på udkig efter en ny forstander. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fristen for at søge jobbet som forstander på Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing udløb ved midnatstid, og interessen er stor.

Velling: Mens Else Mathiassen sad i forstanderstolen i 16 år, gik der blot otte måneder, inden Anders Fogh Jensen opsagde chefstillingen på Vestjyllands Højskole i Velling ved Ringkøbing.

Nu er jagten intensiveret på en forstander, som kan tage over efter Michael Kirkegaard, der har været konstitueret på posten siden sommeren sidste år.

Fristen for at søge jobbet udløb ved midnatstid natten til mandag, og formanden for højskolens bestyrelse, Ole Pedersen, har nu en bunke med 36 ansøgninger liggende:

- Det er mange. Nu bliver det spændende at læse dem i sammenhæng, siger Ole Pedersen.

Da Anders Fogh Jensen blev ansat i forsommeren 2018, var der omkring 30 personer i ansøgerfeltet. Ved præsentationen af den kendte debattør som førstemand blev det fra højskolens side pointeret, at Anders Fogh Jensen 'gerne vil holde fast i den ånd, der har præget højskolen under forstander Else Mathiassens ledelse.'

Da han sagde op, blev det fra højskolens side kort meldt ud om Anders Fogh Jensen, at 'han ikke er enig i skolens fremtidige strategi og desuden vil prioritere sit virke som filosof og forfatter.'

Annonce

Samtaler i februar

Formanden for højskolens bestyrelse, Ole Pedersen, ønsker ikke at knytte kommentarer til, om der siden sidst er foretaget ændringer i procedurerne omkring ansættelse af en ny forstander:

- Men vi skal naturligvis finde den rigtige, siger Ole Pedersen.

Han tilføjer, at det er tanken at vælge fem-seks kandidater ud til samtaler, som ventes at blive gennemført tirsdag 4. februar. Datoen for tiltrædelse kommer an på den kommende forstanders karrierekalender, men vedkommende skal senest være klar til skolestarten efter sommerferien.

Bestyrelsens forventninger til den kommende chef på Vestjyllands Højskole lyder blandt andet på, at han/hun har bred erfaring med højskoleliv i bagagen, og 'at du kan være med til at gøre Vestjyllands Højskole synlig på de relevante platforme' såvel lokalt som landsdækkende.

Der bliver også lagt vægt på, at vedkommende har forstand på og sans for økonomi - og at den udvalgte er klar til at flytte ind i forstanderboligen, hvorfra 'der faktisk er en ret god udsigt.'

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce