Annonce
Hvide Sande

Attraktivt feriehus: 126 kunstnere vil have en plads på havnefront

Billedet her er fra efteråret 2018, hvor Jakob Gjerluff Ager fra Ringkøbing (i midten) nød at have selskab af Sofie Bolette Bjerre og Mathias Sommer Brun i Kunstnerboligen Art 56. I det unikke feriehus på Tyskerhavnen i Hvide Sande præsenterede trioen henholdsvis fotografier, lædervarer og træmøbler. Arkivfoto: Jakob Gjerluff Ager
Der er rift om at få sig et kunstnerisk frirum i feriehuset Art 56 i Hvide Sande, hvor der næste år bliver udbudt 14 ophold.
Annonce

Hvide Sande: Der er fornyet interesse for at få midlertidig adresse på Æ Gammelhavn 9 i Hvide Sande. Der har netop været frist på at søge om et 14 dage langt ophold i Kunstnerboligen Art 56, og 126 personer har lagt billet ind.

- Vi er yderst tilfredse. Ansøgningerne kommer fra hele landet, og der er en del gengangere, som har søgt før, siger Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, der varetager driften af det omkring 50 kvadratmeter store feriehus på Tyskerhavnen.

I 2020 kan den første lejer flytte ind i starten af april, og frem til midten af oktober bliver i alt 14 kunstnere budt velkommen til Vestjylland; det er to flere end i år.

I den forgangne sæson fik 49-årige Holly Grace æren af at lukke og slukke, da hun i efteråret præsenterede australsk glaskunst i den unikke bolig, hvor der muligvis venter flere udenlandske gæster. I hvert fald rummer bunken af ansøgninger navne på kunstnere fra Tyskland, Norge, Sverige og Island.

- Vi snakker stadig om kunstnere i den modne alder - det vil sige fra 50 år op opefter, tilføjer Lei Iben Raunow Andersen om det samlede felt af potentielle indflyttere på den attraktive adresse i Hvide Sande.

Annonce

Husleje i den lave ende

I tæt samarbejde med kunstneren Flemming Rendbo går Lei Iben Raunow Andersen nu i gang med at nærlæse de mange ansøgninger, og i løbet af december bliver der sat navne på de heldige, som får mulighed for at tjekke ind til en favorabel husleje:

- Igen i år vil der være fokus på at få præsenteret kunst i forskellige genrer. Vi kommer jo til at skuffe en del, men vi kommer ikke til at udbyde flere perioder indtil videre, siger destinationsmanageren.

Som midlertidig lejer i to uger skal man blot betale for elforbrug og rengøring, mens man til gengæld forpligter sig til at holde åbent atelier fem dage om ugen, så turister og andet godtfolk kan kigge beboeren over skulderen.

Kunstnerboligen Art 56 blev taget i brug i 2016, og interessen for at flytte ind er steget år for år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce