Annonce
Ringkøbing-Skjern

Atomkraft er ikke, hvad det har været

Annonce

Læserbrev: Jens Kirk skriver i frygt om en fremtid, hvor kernekraft er en del af vores energiforsyning i Danmark. Han har helt ret i, at KD åbner for kernekraft i Danmark. I første omgang i form af forskning og mere viden.

Viden, som vi alle har brug for. Derudover skriver vi tydeligt i vores udspil i KD, at kommuner skal have vetoret i placeringen af værkerne.

Kirk medtager et citat fra mig: “Jeg er nået dertil, at hvis man virkelig tager klimakrisen alvorligt, så kommer vi ikke udenom kernekraft.” Det er også faktisk mit svar til Kirk og andre skeptikere.

Vind- og solenergi fylder i dag 8 procent af vores energiforsyning. Tempoet i den slags teknologier er alt, alt for langsomt. Derfor ser jeg ikke en fremtid, hvor vi når i mål med Parisaftalens mål uden brug af kernekraft.

Hvis Kirk eller andre har en anden plan, hvor kernekraften ikke er nødvendig, lytter jeg gerne. En sådan plan har jeg dog ikke set endnu. Det er ikke seriøst at sige nej til kernekraft uden selv at byde ind med en alternativ løsning.


At tro, at status quo er fint, er ikke at forholde sig til virkeligheden. Jeg taler for kernekraft, fordi jeg tager klimakrisen dybt alvorligt.

Isabella Arendt


Derudover bruger Kirk skræmmeretorikken som mange andre modstandere mod kernekraft. Moderne kraftværker er noget helt andet end det, man har i bl.a. Frankrig flere steder.

Forskning i Danmark peger på mindre værker med smeltet salt. Det er en helt, helt anden teknologi end tidligere gamle værker. Derfor kan man ikke sammenligne risikoen mellem dem så nemt, som Kirk gør i sit indlæg.

Sidst men ikke mindst må jeg bare sige, at den klimakrise, vi står overfor er dybt alvorlig. Den koster menneskeliv, fører til sult og flygtningestrømme. Den viser sig i form af cykloner, skovbrænde og døde koralrev.

At tro, at status quo er fint, er ikke at forholde sig til virkeligheden. Jeg taler for kernekraft, fordi jeg tager klimakrisen dybt alvorligt. De fleste andre, der forstår alvoren vil være enige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce