Sport

Atalanta og Inter tager CL-pladser foran Milan

Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Trods en sejr tabte AC Milan slaget om de sidste CL-pladser i Italien. De gik i stedet til Atalanta og Inter.

Trods en udesejr over Spal blev AC Milan sorteper søndag aften i spillet om de sidste italienske pladser i næste sæsons Champions League.

Her betød sejre til både Atalanta og Inter således, at de to klubber satte sig på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen i Serie A efter sidste spillerunde.

De to pladser giver adgang til gruppespillet i Champions League, hvor Juventus og Napoli for længst har sikret sig adgang.

Det er førte gang, at Atalanta skal spille i Champions League.

- At kvalificere sig til Champions League er noget, vi ikke tidligere har kunnet drømme om. Det er aldrig sket før, og det er noget, vi har gjort på en meget ansvarlig måde, siger træner Gian Piero Gasperini til Sky Sport Italia ifølge bold.dk.

På femtepladsen får Milan direkte adgang til gruppespillet i Europa League, mens AS Roma sluttede på sjettepladsen og får lov at spille med i kvalifikationen til Europa League.

Milan slog Span 3-2 og var foran 2-0 efter første halvdel af første halvleg, men hjemmeholdet udlignede, inden Franck Kessie på et straffespark sørgede for sejren.

Den kunne dog ikke bruges, da Atalanta slog Sassuolo, der fik to udvisninger, 3-1. Atalanta havde hjemmebane i opgøret, men det blev spillet på Sassuolos bane, fordi Atalantas hjemmebane er under ombygning.

Sassuolo kom foran, men Duvan Zapata udlignede ti minutter før pausen. I anden halvleg scorede Atalanta to gange og nåede op på 69 point ligesom Inter, mens Milans sejr betød, at milaneserne sluttede sæsonen på 68 point.

Det hele bølgede frem og tilbage, som scoringer løb ind i de forskellige kampe, og Inter så længe ud til at trække nitten.

Balde Keita bragte Inter foran 1-0, men Empoli udlignede, og først ni minutter før tid sørgede Radja Nainggolan for sejrsmålet til 2-1, og dermed var fjerdepladsen en realitet.

For Empoli betød nederlaget, at klubben rykker ud af Serie A med 38 point ligesom Genoa, der uden Lukas Lerager spillede 0-0 mod Fiorentina, der var uden Christian Nørgaard.

Frosinone og Chievo er de to øvrige hold, der rykker ud, men det var en realitet inden sidste spillerunde.

Træner Massimiliano Allegri sluttede fem års arbejde i spidsen for Juventus med at lide et nederlag, da Sampdoria hjemme besejrede mesterholdet 2-0.

Målene blev scoret af Grégoire Defrel og Gianluca Caprari, mens 36-årige Fabio Quagliarella ikke kom på scoringstavlen, men han slutter alligevel sæsonen som italiensk topscorer med sine 26 mål.

Lazio tabte ude 1-3 til Torino, efter at Lazio har vundet pokalturneringen og dermed allerede var klar til Europa League i næste sæson.

Lazio sluttede på ottendepladsen efter netop Torino.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer