Kultur

Astro-Andreas tror på ny rumtur inden for få år

Andreas Mogensen blev første dansker i rummet, da han i 2015 var med en russer og en kasakhstaner på en mission til ISS. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix 2015

Ringkøbing/verdensrummet: Astronauten Andreas Mogensen kan få en ekstra flyvetur af de helt store. I 2015 blev han den første dansker i rummet, da han var på en 10 dage lang mission til Den International Rumstation, ISS. Andreas Mogensen har desuden en fortid som bosiddende i Ringkøbing med job på Vestas i begyndelsen af 00'erne.

Nu regner den danske astronaut med at kunne tage endnu en tur ud af atmosfæren, skriver mediet Videnskab.dk. Og tidsplanen hedder tre til fem år, kom det frem i forbindelse med en visning af filmen "Apollo-11" i Biografen Cinemaxx i København, som var en jubilæumsforestilling for 50-året for menneskets første tur til månen. Efterfølgende var der spørgerunde med Andreas Mogensen:

- Jeg håber at komme i rummet igen, det gør jeg helt sikkert. Det er bare en kæmpe oplevelse at være derude. Jeg har ikke nogen konkret mission eller dato endnu, men ESA (Det Europæiske Rumagentur) har en generel plan om, at jeg og de andre astronauter skal på to missioner, så forhåbentlig lykkedes det, sagde Andreas Mogensen i følge Videnskab.dk:

- Jeg vil gætte på, at jeg får en chance for at komme på endnu en tur på et tidspunkt mellem 2022 og 2024. Det tror jeg, og det håber jeg i hvert fald kan lade sig gøre.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce