Annonce
Kultur

Astro-Andreas tror på ny rumtur inden for få år

Andreas Mogensen blev første dansker i rummet, da han i 2015 var med en russer og en kasakhstaner på en mission til ISS. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix 2015

Ringkøbing/verdensrummet: Astronauten Andreas Mogensen kan få en ekstra flyvetur af de helt store. I 2015 blev han den første dansker i rummet, da han var på en 10 dage lang mission til Den International Rumstation, ISS. Andreas Mogensen har desuden en fortid som bosiddende i Ringkøbing med job på Vestas i begyndelsen af 00'erne.

Nu regner den danske astronaut med at kunne tage endnu en tur ud af atmosfæren, skriver mediet Videnskab.dk. Og tidsplanen hedder tre til fem år, kom det frem i forbindelse med en visning af filmen "Apollo-11" i Biografen Cinemaxx i København, som var en jubilæumsforestilling for 50-året for menneskets første tur til månen. Efterfølgende var der spørgerunde med Andreas Mogensen:

- Jeg håber at komme i rummet igen, det gør jeg helt sikkert. Det er bare en kæmpe oplevelse at være derude. Jeg har ikke nogen konkret mission eller dato endnu, men ESA (Det Europæiske Rumagentur) har en generel plan om, at jeg og de andre astronauter skal på to missioner, så forhåbentlig lykkedes det, sagde Andreas Mogensen i følge Videnskab.dk:

- Jeg vil gætte på, at jeg får en chance for at komme på endnu en tur på et tidspunkt mellem 2022 og 2024. Det tror jeg, og det håber jeg i hvert fald kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Julemanden proklamerede sin afgang!

Annonce