Sport

Astralis når historisk milepæl på verdensranglisten

Cooper Neill/Ritzau Scanpix
Som det første hold nogensinde har Astralis været nummer ét i verden uafbrudt i et år.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis har det seneste års tid nærmest vadet fra succes til succes, og det kan aflæses på såvel indtjening som verdensrangliste.

Og i forhold til sidstnævnte rundede holdet tirsdag en historisk milepæl.

Som det første hold nogensinde har holdet indtaget toppen af verdensranglisten uafbrudt i et år, og det vækker stolthed hos det danske stjernemandskab.

- Det er en kæmpe præstation. Bare at nå førstepladsen var stort, nu har vi siddet solidt på den i et helt år, siger sportsdirektør Kasper Hvidt.

Holdets in-game-leader, Lukas "gla1ve" Rossander, er på linje med sin sportsdirektør.

- Det er en vild fornemmelse. Det er ikke, fordi det er noget, vi som sådan har tænkt på eller talt om, men når nu det er sket, er det alligevel en præstation, vi er sindssygt stolte over.

- Der er så mange hårde modstandere i CS:GO (Counter-Strike, red.), og alligevel har vi formået at holde dem bag os i et helt år i træk, siger han.

Det svenske NIP-hold formåede i en periode frem til marts 2013 at vinde 87 kampe på stribe, men dengang fandtes verdensranglisten ikke.

Det nuværende MIBR-mandskab har under tidligere ejere været nummer ét i 49 uger i alt - men højst 23 uger i træk.

Astralis selv har tidligere haft 25 uger i træk i spidsen af verdensranglisten, som udarbejdes af hltv.org.

Øjeblikkeligt har holdet 1000 point, mens de nærmeste forfølgere fra Team Liquid og Navi har henholdsvis 617 og 537 point.

Men trods den solide føring kan det hurtigt vende, advarer Astralis' træner, Danny "zonic" Sørensen.

- Et år på førstepladsen er historisk, og det er vi udmærket klar over, men for os er det bare om at fortsætte arbejdet, for hvis vi hviler det mindste på laurbærrene, bliver vi overhalet.

- Konkurrencen har sjældent været hårdere, og hold fra hele verden står i kø for at være dem, der slår os af tronen. De skal dog kæmpe hårdt for det, kan jeg love, siger han.

Astralis blev grundlagt i januar 2016, og holdet har siden hentet intet mindre end 42,7 millioner kroner i præmiepenge.

Næste opgave for holdet er 11.-12. maj, hvor den står på Blast Pro Series i Madrid.

/ritzau/

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce