Annonce
Sport

Astana-læge: Fuglsang er sluppet uden brud

Jakob Fuglsang slap fra sit styrt uden brækkede lemmer, men det var rigtigt at stoppe, siger holdlægen.

Jakob Fuglsang har fået et hårdt slag på venstre håndled, men er formentlig sluppet uden brud, oplyser Astanas holdlæge Serge Niamke.

Danskeren måtte tirsdag udgå af Tour de France efter et styrt mod slutningen af 16. etape. Det efterfølgende besøg i Tourens røntgenbil afslørede ingen brækkede knogler.

- Hans venstre hånd var meget hævet, og det så ud, som om den var brækket. Vi turde ikke løbe nogen risiko.

- Vi skal undersøge ham nærmere senere. Jakob er okay. Det er virkelig en skam for holdet, men han er okay, og det er det vigtigste, siger Serge Niamke.

Fuglsang blev umiddelbart efter styrtet tilset af løbslægen, og det var ham, der rådede Astana-kaptajnen til at opgive.

- Han diskuterede det kort med løbslægen. Han havde en stor, stor blodansamling på venstre hånd. Jakob skulle ikke løbe nogen risici.

- Lægen sagde, at han var nødt til at stoppe. Jakob havde ondt i hele kroppen, og det gav ingen mening at forsøge at fortsætte til mål.

- For ham er det en stor skuffelse, men det var den rigtige beslutning at stoppe, siger Serge Niamke.

Fuglsang så temmelig groggy ud på tv-billederne efter styrtet, men han har ikke pådraget sig en hjernerystelse.

- Der er ingen hovedskader, fastslår holdlægen.

Den uheldige dansker befinder sig tirsdag aften på holdets hotel i Nimes.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce