Annonce
Navne

Asfaltbaron og transportpolitiker fylder rundt

Kristian Pihl Lorentzen er ofte på feltbesøg ude i landet. Han er blandt andet varm fortaler for en 2+1-vej mellem Ringkøbing og Herning. Arkivfoto: Annelene Petersen
Venstres transportordfører, der er valgt i Vestjyllands Storkreds, runder snart et skarpt hjørne.

Midt- og Vestjylland:  Den 19. maj fylder Kristian Pihl Lorentzen, Venstres transportordfører og mangeårigt medlem af Folketinget, 60 år.

Han bliver både kaldt asfaltbaronen og Kristian 'Bil' Lorentzen. De færreste er i tvivl om at Venstremandens hjerte banker for transportpolitik. Interessen tog for alvor fart, da han - kort efter at være blevet valgt til Folketinget i 2005 - blev sit partis transportordfører. Siden har han været en flittig gæst rundt i hele landet på feltbesøg.

Senest var han i Ringkøbing-Skjern i marts, hvor han besøgte Lyne, som i årevis har kæmpet for en cykelsti på den trafikerede landevej til Tarm.

Annonce


Jeg kan kun beklage, at der ikke er sket en skid på 10 år.

Kristian Pihl Lorentzen ved besøg i Lyne


- Jeg kan kun beklage, at der ikke er sket en skid på 10 år, lød det bramfrit fra politikeren, der lovede at arbejde på sagen.

Kristian Pihl Lorentzen er en varm fortaler for den 2+1-vej, som er en del af de nationale transportforhandlinger, som ventes afsluttet inden sommerferien.

Han er oprindeligt  militærmand og har rang af major. Den karriere, blev dog sat på pause, da han blev valgt til Folketinget. Sideløbende med jobbet som folkevalgt har Kristian Pihl Lorentzen skrevet flere bøger om netop transport.

Hans personlige livsmotto falder også godt i tråd med den professionelle karriere: Hvor der er vilje, er der vej, lyder mottoet

Kristian Pihl Lorentzen bor til daglig i den midtjyske landsby Ans i Silkeborg Kommune med sin forlovede, kørelærer Carina Bach. Han er far til tre børn og stolt bedstefar til tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce