Fodbold

Asbjørn Bøndergaard udtaget til U16-landsholdet: - Det er fedt

Det har været et vildt år for stortalentet Asbjørn Bøndergaard. Den 15-årige angriber fra Holmsland har skrevet en treårig kontrakt med Silkeborg IF, og i søndags blev han udtaget til U16-landsholdet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For en måned siden skrev den 15-årige angriber Asbjørn Bøndergaard fra Holmsland kontrakt med Silkeborg IF. Nu står den tidligere Ringkøbing-spiller foran sin debut på U16-landsholdet.

Ringkøbing: Han havde en god fornemmelse, Asbjørn Bøndergaard, da han sad der i Vildbjerg søndag og ventede på, at landstræner Søren Hermansen ville offentliggøre bruttotruppen til det kommende U16-landshold.

U16-landsholdet skal spille to kampe midt i juli i Burton upon Trent i England. Modstanderne er England og Irland.

Og fornemmelsen var god nok. Asbjørn Bøndergaards navn dukkede op på skærmen.

- Jeg blev vildt glad. Det er klart. Lige siden jeg blev udtaget til fællestræning første gang under DBU, har jeg drømt om at komme med i den endelige landsholdstrup, og nu er jeg med. Det er fedt, fortalte Asbjørn Bøndergaard dagen efter udtagelsen.

I løbet af det seneste års tid har Asbjørn Bøndergaard været udtaget til seks-syv talentsamlinger. Ved den seneste samling i weekenden mente angriberen ikke, at indsatsen havde været helt i top, men alt i alt har den altså været meget god.

Pladsen i U16-landsholdstruppen er kulmination på et forrygende år for Asbjørn Bøndergaard fra Holmsland.

I det seneste års tid har stortalentet sideløbende med træning i Ringkøbing IF kunnet træne og spille kampe for Silkeborg IF.

For godt en måned siden underskrev 15-årige Asbjørn Bøndergaard så en treårig kontrakt med Silkeborg IF. Efter sommerferien starter han på Silkeborg Efterskole. Han har tidligere fortalt, at drømmen er, at han i løbet af de næste tre år kommer til at snuse til Silkeborg IFs førstehold og også få debut i Superligaen.

- Ja det er gået stærkt det seneste års tid. Nu har jeg fremtiden på plads, og jeg er kommet med i bruttotruppen. Det hele er bare med til at give ekstra motivation, siger han.

I Ringkøbing IF er talentudvikler Torben Dahl stolt over udtagelsen.

- Asbjørn bliver god. Rigtig god. Ham vil vi også høre om om 10 år. Han har målnæse, han er hurtig, han har en god fysik. Det lyser langt ud af ham, at han har viljen til at ville score mål. Han arbejder konstant på at blive bedre, og det er så fortjent, at han er udtaget, siger Torben Dahl.

Det er den anden spiller i løbet af kun tre år, RIF har fået en spiller på U16-landsholdet. Første gang var det Anders Dahl.

- Det viser bare, at vi er gode til at udvikle talenter. Vores ungdomsafdeling er virkelig dygtig, siger Torben Dahl.

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce