Annonce
Fodbold

Asbjørn Bøndergaard matchvinder i sin anden landskamp for U16-landsholdet

Frederik Heiselberg jubler efter sin debut i landsholdstrøjen. Spillerne får dog ikke lov til at få trøjen med hjem som et minde. Privatfoto
To unge og talentfulde vestjyske fodboldspillere - Asbjørn Bøndergaard og Frederik Heiselberg - fik deres debut på U16- og U17-landsholdet på en træningslejr på Cypern.

Vestjylland: Landsholdsspiller i fodbold.

Den titel kunne to unge vestjyske talenter sidde og glæde sig over i toget fra København mod Vestjylland lørdag morgen på vej hjem til stolte familier i Lyne og Hvide Sande.

Asbjørn Bøndergaard og Frederik Heiselberg var på vej hjem efter en ugelang træningslejr på Cypern med U16- og U17-landsholdet, og de kunne begge glæde sig over at have fået debut i landsholdstrøjen.

- En stor lettelse og en stor glæde, fortalte Asbjørn Bøndergaard fra Hvide Sande.

Allerede i efteråret var han udtaget til en tur med U16-landsholdet til England. Dengang satte en knæskade en stopper for debuten.

- Så det var ekstra dejligt, at jeg før jul fik at vide, at jeg var udtaget igen. Nu har jeg fået min debut, og jeg håber, det er endnu et skridt på vejen for mig, fortalte Asbjørn Bøndergaard, der til dagligt spiller i Silkeborg, hvor han i foråret skal spille U17 liga.

Asbjørn Bøndergaard fik de sidste minutter i U16-holdets første kamp. I den anden kamp mod Cypern spillede han hele kampen, og han blev ydermere matchvinder med kampens eneste mål til 1-0.

- En lille omstilling. Jeg fik bolden i feltet, og så scorede jeg. Ganske enkelt. Men der var vild jubel, og selvfølgelig var jeg vildt glad, fortalte Asbjørn Bøndergaard.

Han har fået en del af sin fodboldopdragelse i Ringkøbing IF, hvor man er stolte over at have været med til at forme endnu en U-landsholdsspiller. De er lige så stolte i Tarm IF, hvor Frederik Heiselberg spillede, inden han som U13-spiller skiftede til FC Midtjylland.

Frederik Heiselberg fik sin debut i en kamp mod Grækenland.

- Det er det, jeg har kæmpet for i lang tid, så det var skønt at få min første landskamp, sagde Frederik Heiselberg.

Han var lidt overrasket, da han fik besked om udtagelsen lidt før jul.

- Jeg føler selv, jeg har gjort det ok for FCM i U17 ligaen, hvor jeg har præsteret godt. Det har heldigvis været nok til, at jeg kunne komme i betragtning. Nu skal jeg forsøge at fortsætte den gode udvikling, fortalte angriberen.

Han kan se frem mod et vildt forår.

- Jeg håber, jeg kan komme med i FCMs kampe i Youth League på U19-holdet. Sidst i februar skal U17-landsholdet til Frankrig for at spille to træningskampe, og i marts er der en tur til Rusland for at spille EM-kvalifikation mod Rusland, Serbien og Finland. Der sker en masse spændende ting lige nu, og det er fantastisk, sagde Frederik Heiselberg.

Annonce
Asbjørn Bøndergaard blev matchvinder i sin anden kamp på U16-landsholdet, da han scorede til 1-0 mod Cypern. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Annonce