Annonce
Ringkøbing

Asbæk mistede en kvart million: Pilou blev advaret af 'Landbrugsbank' inden fatal aktiehandel

Efter en fatal investering i aktier, der medførte et tab på 250.000 kroner, arbejder den 37-årige skuespiller Pilou Asbæk nu på at blive gældfri. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Beruset af champagne købte Pilou Asbæk i 2017 spontant aktier for en kvart million kroner. Ringkøbing Landbobank advarede den danske stjerneskuespiller, der da også endte med at betale særdeles dyre lærepenge.
Annonce

Ringkøbing: Det kan være fatalt at træffe store beslutninger i en brandert. Spørg blot skuespilleren Pilou Asbæk.

- Jeg ringede direkte til chefen for Ringkøbing Landbrugsbank og fortalte ham, at jeg ville købe for en kvart million. Fint nok.

Opkaldet blev foretaget i 2017 fra en førsteklasseslounge med årgangschampagne ad libitum i lufthavnen i Paris. Her sad den danske skuespillerstjerne og forberedte sig på en rejse til Tokyo, hvor Pilou Asbæk og amerikanske Scarlett Johansson skulle deltage i promoveringen af science fiction-filmen 'Ghost in the shell' med et budget på 770 millioner kroner.

Om sin samtale med bankbossen - i det, der retteligt hedder Ringkjøbing Landbobank - fortæller Pilou Asbæk videre i ugens udgave af Se og Hør:

- Chefen godkendte beløbet, men jeg skulle tale med deres økonomiske rådgiver, der insisterede på at fortælle mig, at jeg skulle være sikker på, hvad jeg gjorde, fordi de vidste, at det var en højrisiko-aktie. 'Ja-ja', svarede jeg kækt. Jeg var ikke til at skyde igennem. Jeg skulle på verdensturné med Scarlett Johansson, og hvis den film blev et hit, så var jeg en verdensstjerne, og penge ville være irrelevante resten af mit liv. Jeg købte for 250.000 kroner til en fantastisk kurs. Det gik bare så godt.

Chefen godkendte beløbet, men jeg skulle tale med deres økonomiske rådgiver, der insisterede på at fortælle mig, at jeg skulle være sikker på, hvad jeg gjorde, fordi de vidste, at det var en højrisiko-aktie. 'Ja-ja', svarede jeg kækt. Jeg var ikke til at skyde igennem

Pilou Asbæk, skuespiller, i Se og Hør

Annonce

Tabte alt på få timer

I Se og Hør fortælles det, at Pilou Asbæk og hans manager festede igennem på hele flyturen til Japan. Da landingshjulene ramte Tokyo, tjekkede den danske skuespiller lige aktiekursen, og til hans glæde kunne han se, at pilen pegede i den rigtige retning; angiveligt med en vækst på imponerende 40 procent.

Men da Pilou Asbæk nogle timer senere stod på den røde løber efter premieren på 'Ghost in the shell', blev det med ét klart, at det kan være ren hasard at investere i højrisiko-aktier:

- Aktiemarkedet i USA var vågnet, og aktien var faldet til kurs ét. Jeg havde tabt alt. Det var så dumt. Anna (Pilou Asbæks hustru, red.) kunne ikke se det sjove i det, og jeg har ikke købt aktier siden.

Klaus Gamst, der er markedschef i Ringkjøbing Landbobank, kender ikke til historien i Se og Hør. Om han kender til Pilou Asbæk som kunde i det vestjyske pengeinstitut, er et åbent spørgsmål:

- Det kan jeg ikke udtale mig om, siger Klaus Gamst, der dog kender lidt til aktiehistorien, som Pilou Asbæk tidligere har muntret sig med i 'Natholdet' på TV 2:

- Det er meget sjovt, tilføjer markedschefen, der også tager det med et smil, at skuespilleren siger Ringkøbing Landbrugsbank:

- Vi har et navn, der lægger sig op af det. Vi hører det fra gang til gang, og det lever vi med. I øvrigt udgør landbrug blot en lille del af vores forretning, siger Klaus Gamst.

Annonce

Vil gerne være gældfri

Lige som Pilou Asbæks impulsive aktieinvestering endte også 'Ghost in the shell' som et fælt flop. Filmen indtjente 200 millioner kroner mindre end budgetteret, og to, planlagte opfølgere blev aldrig til noget.

Om den udgang på historien siger den 37-årige skuespiller til Se og Hør:

- I dag er jeg mere interesseret i at få afbetalt vores lejlighed, så vi ikke skylder penge til banken - og måske købe et sommerhus. Det vil give en kæmpe frihed. At være gældfri og kunne vælge til og fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

For tredje dag i streg er der smittede: Fem personer er testet positive siden fredag

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce