forside

Arriva erobrer to togstrækninger fra DSB

Svendborgbanen og ruten mellem Vejle og Struer vil fra 2020 blive opereret af Arriva og ikke som i dag DSB.

Arriva har torsdag vundet udbuddet på to ruter, der i dag drives af DSB. Der er tale om strækningen Svendborgbanen mellem Svendborg og Odense på Fyn samt mellem Struer og Vejle.

Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Ud over de to nye ruter har Arriva også genvundet udbuddet på de seks strækninger, hvor selskabet allerede står for driften.

Det nye udbud gælder fra 2020 til 2028. Der er en klausul i udbuddet, der betyder, at aftalen kan forlænges med to år.

De to DSB-strækninger blev sendt i udbud som følge af en politisk aftale fra sommeren 2017. Her stemte alle partier undtagen Enhedslisten for.

I alt vandt Arriva ordren på de otte strækninger, samt to såkaldte optionsstrækninger og tre togsæt af typen Lint 41 for en pris på cirka 1,65 milliarder kroner. En potentiel forlængelse er inkluderet i prisen.

Ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet udgør det en besparelse på 30 procent opgjort i pris per kørt kilometer end den nuværende aftale med Arriva.

Den nye aftale betyder, at Arriva fra 2020 vil stå for stort set alle større strækninger i de vestlige og centrale dele af Jylland.

Med driften på Svendborgbanen bevæger Arriva sig også for første gang ind på de fynske skinner.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) udtrykker i pressemeddelelsen tilfredshed med udbuddet:

- Vores erfaringer med udbud af den midt- og vestjyske togtrafik viser, at det giver god mening for passagererne og skatteyderne at konkurrenceudsætte togtrafik, siger han.

- I de to første kontraktperioder har vi fået både billigere og mere punktlig togtrafik med et højt serviceniveau til passagererne.

0/0
Ringkøbing-Skjern

Nysåede græsfrø var udsatte i tirsdagens storm

Navne

Uffe Tang skifter til TV 2 News

Ringkøbing-Skjern

Efter ballade om kystsikring: Rør-Jakobsen klar med nyt tilbud

112

Skydeøvelse satte ild til 3000 kvadratmeter marehalm

Erhverv For abonnenter

Få overblikket over VUC's problemer

Leder For abonnenter

Bøhtosserne og de sande demokrater

Spalte op og spalte ned er der blevet skrevet om koranafbrændings-tossen. Du ved; ham der fuldt bevidst går efter at lave sine demonstrationer på måder og på steder, hvor hans iskolde og desværre alt for ofte ganske korrekte kalkule er, at bål-og-brand-tosser vil gribe den kærkomne anledning til at lade sig krænke så tilpas meget, at det efter deres indskrænkede verdensopfattelse berettiger til larm i gaden. Og dermed får bål-og-brand-tosserne på imponerende vis bekræftet koranafbrændings-tossens pointe - hvis ellers pointe ikke kan siges at være et alt for pænt ord for den verdensopfattelse, som hadprædikanter af alle farver abonnerer på. Faktisk er der både sagt og skrevet mere end rigeligt om Rasmus Paludan. Derfor er hovedpersonerne i disse linjer ikke hverken den ene eller den anden part i bøhtosse-krigen. Det handler tværtimod om demokratisk forståelse ført ud i en ualmindeligt fornem praksis - og om et par seje gutter fra Holstebro, Abbas Maanaki og Ergin Dogan. De to stod bag et vellykket arrangement i Trekanten i Holstebro, hvor de fik beboerne til at samles om pizza, fodbold og lørdagshygge i stedet for at stille op som medvirkende i provokatørens omrejsende cirkus, der var varslet til at ankomme til byen en lørdag i april. Dermed faldt det sture, sture provkationsnummer til jorden med et stille plask - ganske som den slags har fortjent. Maanaki og Dogan er begge som teenagere kommet i ungdomsklubben Jættehøj og forklarer, hvordan værdierne, de lærte der, var afsæt for deres fredelige moddemonstration: Rasmus Paludan skulle have lov at bruge sin ytringsfrihed til at sige, hvad han ville - men de to brugte deres ytringsfrihed til at argumentere for, at alle lod ham stå alene med sine provokationer og sin dyre politibeskyttelse. En beskyttelse, som der i Holstebro ikke blev den fjerneste brug for. Missionen lykkedes nemlig over al forventning, og der var efterfølgende stor ros fra politikommissær Lilian Jensen, som i Dagbladet Holstebro erklærede sig "pavestolt af den præventive indsats, vi så fra beboerne". Hvor ville det dog være fantastisk, hvis 'Holstebro-modellen' kunne brede sig til andre steder i landet. Københavnske Nørrebro kunne for eksempel lære en hel del. Som Ergin Dogan siger: "Det, Rasmus Paludan står for, er ikke de værdier, som vi har lært at kende i Jættehøj og på arbejdsmarkedet. Vi er bare med til at sprede hans retorik og had, når vi lader os provokere. Han ved udmærket, hvilke knapper han skal trykke på, så det eksploderer. Og jeg tror, det er hans formål." Jeg tror, Ergin Dogan har ret - og siger tak til ham, til Abbas Maanaki og til lærere og pædagoger som dem i ungdomsklubben Jættehøj, fordi de på forbilledlig vis formår at vise, hvad demokrati vil sige i virkelighedens verden.

Ringkøbing-Skjern

Forstander på lukningstruet VUC: Vi er pressede

Skjern

Specialefterskole har bygget ud: Bedre undervisning og mere sang

Hvide Sande

Håber på bedre vejr: Blæst og sandstorm kan drille sildefestival

Skjern

Laksene venter på slusen og bedre vejr