x
Annonce
Udland

Arrangementer verden over bliver aflyst af frygt for virus

Sportskampe, topmøder, karnevaler og koncerter bliver aflyst eller udskudt af bekymring for coronavirus.

Rundt om i verden bliver stadig flere arrangementer, møder og konferencer aflyst eller udskudt på grund af frygt for spredning af coronavirus.

Annonce

USA har fredag udskudt et møde mellem præsident Donald Trump og lederne fra de ti lande, der er medlem af Sammenslutningen af Sydøstasiatiske Nationer (Asean).

Mødet skulle have fundet sted den 14. marts i Las Vegas i Nevada, skriver Reuters.

- Mens det internationale samfund arbejder sammen om at bekæmpe det nye coronavirus, så har USA efter konsultation med Asean-partnere truffet den svære beslutning at udskyde Asean-ledernes møde, siger en amerikansk embedsmand.

Den amerikanske techgigant Facebook har reageret på virusbekymringen ved at aflyse sin største årlige begivenhed, en konference for it-udviklere, der var planlagt til begyndelsen af maj.

I Norge er en energi- og shippingkonference med omkring 900 deltagere i næste uge aflyst. Det oplyser banken DNB, der var vært for konferencen onsdag og torsdag i Oslo.

- Usikkerheden knyttet til mulig spredning af virusset er fortsat stor. For at tage de nødvendige forholdsregler ser vi os nødsaget til at aflyse konferencen, siger Andreas Nyheim fra DNB's kommunikationsafdeling til avisen Dagens Næringsliv.

Den globale antidopingmyndighed, Wada, aflyste fredag et årsmøde, der var planlagt til den 17.-19. marts i Lausanne. Det sker, efter at regeringen i Schweiz fredag forbød alle arrangementer, som ventes at samle over 1000 personer. Forbuddet gælder foreløbig til 15. marts.

Det rammer blandt andet karnevaler i to byer. Også det årlige internationale bilshow i Geneve, der skulle begynde 5. marts og plejer at tiltrække hundredtusindvis af besøgende, er aflyst.

To koncerter i Zürich med Alice Cooper og Carlos Santana er også blevet ramt af forbuddet, og det schweiziske fodboldforbund har aflyst alle weekendens kampe.

I Japan er forlystelsesparkerne Disneyland og DisneySea beordret lukket i to uger.

I Sydkorea, hvor antallet af nye smittetilfælde har overhalet antallet af nye virusramte i Kina, har boybandet BTS aflyst fire planlagte koncerter i Seoul i april, rapporterer AFP. Over 200.000 tilskuere var forventet til koncerterne.

I forvejen har Sydkorea suspenderet alle kampe i landets bedste fodboldrække og VM i bordtennis for hold i Busan er udskudt til foreløbig juni.

Sydkorea registrerede fredag 571 nye smittetilfælde af coronavirusset, der har spredt sig fra den kinesiske by Wuhan til over 50 lande. Mens antallet af smittede stiger i Sydkorea, så er det på retur i Kina.

Lørdag oplyser Kinas nationale sundhedskommission i sin daglige opdatering, at der fredag blev konstateret 47 nye dødsfald og 427 nye sygdomstilfælde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce