Annonce
Skjern

Arrangørerne holder vejret: Risiko for aflysning af Dalager Marked for andet år i træk

Sådan så det ud, før coronaen kom på dagsordenen. Solskin og folk til Dalager Marked. Nu er det tvivlsomt, om det bliver i år. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Markedet i Borris plejer at samle op mod 20.000 gæster, men bestyrelsen afventer lige nu en melding fra statsministeren. Bliver markedet ikke til noget, går det ud over foreningslivet i byen.

BORRIS: Vi ser frem til 2021, som bliver et kæmpe brag af et marked! Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 28. – 30. maj 2021.

Sådan står der på Dalager Markeds hjemmeside, der lige som så meget andet var nødt til at aflyse sidste år på grund af coronaen.

Dengang troede markedsbestyrelsen på, at pandemien nok skulle være ovre i 2021 - men som med så mange andre ting, er det nu tvivlsomt, om der bliver Dalager Marked i år.

Markedets formand Jørn Vendelbo fortæller, at bestyrelsen endnu ikke har taget den endelige beslutning, men afventer i lighed med andre arrangører en melding fra statsminister Mette Frederiksen. Her håber man på, at der snart kommer en melding, om årets markeder kan blive til noget.

Da markedet sidste år blev aflyst, blev aftalen med de musikere, der var booket til underholdningen, hyret til det kommende år i stedet. Markedet fik da også del i en hjælpepakke, men ikke nok til at dække alle udgifter, og bliver markedet ikke til noget i år, så er der en masse nye problemer, der skal løses.

- Jeg vil hellere arrangere marked end holde styr på kontrakter, der alligevel ikke bliver til noget, konstaterer Jørn Vendelbo.

Annonce

Forventer restriktioner

Under normale omstændigheder plejer der at komme mellem 15.000 og 20.000 gæster til Dalager Marked, alt efter hvordan vejret er i markedsdagene.

Hvis det bliver tilladt at holde marked, er Jørn Vendelbo ikke i tvivl om, at det bliver med restriktioner. Et er, hvilke restriktioner, der kan blive, men noget andet er, om markedsgæsterne holder sig væk. Der er folk, som ikke længere er trygge ved at forsamles med mange andre, fordi de har fået en bevidsthed om, hvor heftig en smitte kan sprede sig under de rette betingelser.

Jørn Vendelbo kan da også være bekymret for, om der er kræmmere, som vælger at stoppe, men han har valgt at være optimistisk.

- Vi skal ikke miste modet, for jeg kan høre på folk, at de savner markedet, siger han.

Annonce

Pengene mangler

Hvert år plejer foreningslivet i Borris at nyde godt af overskuddet fra Dalager Marked. Overskuddet har ligget på alt lige fra 40.000 kroner til 200.000 kroner, som de enkelte foreninger kan søge om at få del i.

Blandt dem, der plejer at sende en ansøgning afsted, er Borris Gymnastik- og Ungdomsforening. Det har givet alt mellem 5000 og 20.000 kroner. Ikke nødvendigvis store beløb, men for en forening, der ikke har den store opsparing, er det penge, der luner godt i foreningskassen.

- Det har da indflydelse, for vi kan komme til at mangle de indtægter, siger Henrik Østergaard, formand for Borris Gymnastik- og Ungdomsforening.

I 2020 fik foreningen penge fra DGIs coronapulje, og nu håber Henrik Østergaard, at det også kan lade sig gøre i år.

- Det kan ende med, at vi skal ud for at finde sponsorer, men det er også et problem, for der er også nogle af dem, der ikke tjener nær så meget, som de gjorde før, konstaterer Henrik Østergaard.


Jeg vil hellere arrangere marked end holde styr på kontrakter, der alligevel ikke bliver til noget.

Jørn Vendelbo, formand for Dalager Marked


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Annonce