Annonce
Ringkøbing-Skjern

Arrangøren: Næste år skal folk løbe over ild

Arrangør Stephanie Thomsen var tilfreds med løbet og lover en gentagelse næste år. Foto: Mads Dalegaard

Tarm: Alle, der gennemførte Pure Challenge-løbet i Tarm lørdag formiddag, var vindere – men den største vinder var nok Stephanie Thomsen som arrangør af løbet. Forud er gået lang tids planlægning, og ikke mindst en hektisk fredag, hvor de mange forhindringer blev sat op.

Da alle 285 deltagere var nået igennem banen og strålede af energi og velvære, kunne Stephanie Thomsen gøre status.

- Jeg er godt tilfreds. Jeg har kun hørt positive ting. Vi kan godt konkludere, at det blev en succes og skal gentages næste år. Da udvikler vi det og har tanker om at folk skal løbe over ild. Så håber vi, det ikke regner. Der kommer også nye forhindringer, men ellers som i år, sagde Stephanie Thomsen.

Der var 285 tilmeldte, og selv om der var plads til 300, sagde arrangørerne stop for at sikre, at der var T-shirts og medaljer til alle.

- Det er vi godt tilfredse med. Næste år kan der være flere deltagere. Nu har vi spredt budskabet og håber, folk tager det med sig til venner og bekendte. Vi regner med det bliver en god tradition fremover, sagde Stephanie Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Annonce