Annonce
Ringkøbing

Arrangør af cykelløb: Det lyder jo vildt med ingen vind i Vestjylland

En af arrangørerne bag motionscykelløbet Fjorden Rundt, K.E. Kristensen, sørgede - traditionen tro - for, at sende deltagerne godt af sted ud på ruten fra Skjern. Foto: Jørgen Kirk.

Arrangørerne af cykelløbet Fjorden Rundt ser allerede nu frem mod 1. juni næste år, hvor udgave nummer 30 af det populære motionsløb bliver afviklet.

Ringkøbing-Skjern: Lørdagens udgave nummer 29 af motionscykelløbet Fjorden Rundt indskriver sig sandsynligvis i historiebøgerne som det varmeste nogensinde.

- Men vi har nu hørt fra mange deltagere, at de synes, at varmen ikke var noget problem, siger én af drivkræfterne bag det store motionsarrangement, K.E. Kristensen, der - med glimt i øjet - videre siger, at "det gode vejr er med i prisen":

- Det lyder jo vildt med ingen vind i Vestjylland.

Når 1625 personer - ti færre end sidste år - sætter sig i sadlen for at tilbagelægge en strækning på 105 kilometer, vil der altid være risiko for uheld. I år gik det - ifølge de foreløbige meldinger - mest galt på strækningen mellem Lønborg og Hemmet, hvor to grupper af ryttere kom for tæt på hinanden, hvilket resulterede i styrt.

Uheldet resulterede i alarmering af to ambulancer, og ifølge K.E. Kristensen er der sandsynligvis tale om skader på en skulder og på en lunge - men ikke noget så alvorligt, at det var nødvendigt at gøre brug af lægehelikopter.

Annonce

Venlig sms fra tilskuer

Det gode vejr at cykle i afspejler sig også i mange af deltagernes sluttider, der igen afspejler sig i, at arrangørerne kunne lukke ned i de fire start- og målbyer tidligere end normalt.

K.E. Kristensen glæder sig også over gode meldinger ude fra ruten. De motorcykelbetjente, der holdt øje med trafikken, havde intet at bemærke, og i en sms fra en tilskuer i Søndervig-krydset bliver der uddelt masser af roser til de politibetjente og hjemmeværnsfolk, der fik det hele til at glide.

Derfor er det også nogle tilfredse arrangører, der trygt ser frem mod 1. juni 2019, hvor den 30. version af Fjorden Rundt bliver afviklet.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];