Ringkøbing

Arrangør af cykelløb: Det lyder jo vildt med ingen vind i Vestjylland

En af arrangørerne bag motionscykelløbet Fjorden Rundt, K.E. Kristensen, sørgede - traditionen tro - for, at sende deltagerne godt af sted ud på ruten fra Skjern. Foto: Jørgen Kirk.

Arrangørerne af cykelløbet Fjorden Rundt ser allerede nu frem mod 1. juni næste år, hvor udgave nummer 30 af det populære motionsløb bliver afviklet.

Ringkøbing-Skjern: Lørdagens udgave nummer 29 af motionscykelløbet Fjorden Rundt indskriver sig sandsynligvis i historiebøgerne som det varmeste nogensinde.

- Men vi har nu hørt fra mange deltagere, at de synes, at varmen ikke var noget problem, siger én af drivkræfterne bag det store motionsarrangement, K.E. Kristensen, der - med glimt i øjet - videre siger, at "det gode vejr er med i prisen":

- Det lyder jo vildt med ingen vind i Vestjylland.

Når 1625 personer - ti færre end sidste år - sætter sig i sadlen for at tilbagelægge en strækning på 105 kilometer, vil der altid være risiko for uheld. I år gik det - ifølge de foreløbige meldinger - mest galt på strækningen mellem Lønborg og Hemmet, hvor to grupper af ryttere kom for tæt på hinanden, hvilket resulterede i styrt.

Uheldet resulterede i alarmering af to ambulancer, og ifølge K.E. Kristensen er der sandsynligvis tale om skader på en skulder og på en lunge - men ikke noget så alvorligt, at det var nødvendigt at gøre brug af lægehelikopter.

Venlig sms fra tilskuer

Det gode vejr at cykle i afspejler sig også i mange af deltagernes sluttider, der igen afspejler sig i, at arrangørerne kunne lukke ned i de fire start- og målbyer tidligere end normalt.

K.E. Kristensen glæder sig også over gode meldinger ude fra ruten. De motorcykelbetjente, der holdt øje med trafikken, havde intet at bemærke, og i en sms fra en tilskuer i Søndervig-krydset bliver der uddelt masser af roser til de politibetjente og hjemmeværnsfolk, der fik det hele til at glide.

Derfor er det også nogle tilfredse arrangører, der trygt ser frem mod 1. juni 2019, hvor den 30. version af Fjorden Rundt bliver afviklet.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce