x
Annonce
Ringkøbing

Arrangør af cykelløb: Det lyder jo vildt med ingen vind i Vestjylland

En af arrangørerne bag motionscykelløbet Fjorden Rundt, K.E. Kristensen, sørgede - traditionen tro - for, at sende deltagerne godt af sted ud på ruten fra Skjern. Foto: Jørgen Kirk.

Arrangørerne af cykelløbet Fjorden Rundt ser allerede nu frem mod 1. juni næste år, hvor udgave nummer 30 af det populære motionsløb bliver afviklet.

Ringkøbing-Skjern: Lørdagens udgave nummer 29 af motionscykelløbet Fjorden Rundt indskriver sig sandsynligvis i historiebøgerne som det varmeste nogensinde.

- Men vi har nu hørt fra mange deltagere, at de synes, at varmen ikke var noget problem, siger én af drivkræfterne bag det store motionsarrangement, K.E. Kristensen, der - med glimt i øjet - videre siger, at "det gode vejr er med i prisen":

- Det lyder jo vildt med ingen vind i Vestjylland.

Når 1625 personer - ti færre end sidste år - sætter sig i sadlen for at tilbagelægge en strækning på 105 kilometer, vil der altid være risiko for uheld. I år gik det - ifølge de foreløbige meldinger - mest galt på strækningen mellem Lønborg og Hemmet, hvor to grupper af ryttere kom for tæt på hinanden, hvilket resulterede i styrt.

Uheldet resulterede i alarmering af to ambulancer, og ifølge K.E. Kristensen er der sandsynligvis tale om skader på en skulder og på en lunge - men ikke noget så alvorligt, at det var nødvendigt at gøre brug af lægehelikopter.

Annonce

Venlig sms fra tilskuer

Det gode vejr at cykle i afspejler sig også i mange af deltagernes sluttider, der igen afspejler sig i, at arrangørerne kunne lukke ned i de fire start- og målbyer tidligere end normalt.

K.E. Kristensen glæder sig også over gode meldinger ude fra ruten. De motorcykelbetjente, der holdt øje med trafikken, havde intet at bemærke, og i en sms fra en tilskuer i Søndervig-krydset bliver der uddelt masser af roser til de politibetjente og hjemmeværnsfolk, der fik det hele til at glide.

Derfor er det også nogle tilfredse arrangører, der trygt ser frem mod 1. juni 2019, hvor den 30. version af Fjorden Rundt bliver afviklet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Annonce