Udland

Argentinsk politiker er død efter et skudattentat

Agustin Marcarian/Reuters
Seks personer er anholdt efter attentatet i Buenos Aires, der kostede politikeren Héctor Olivares livet.

Den argentinske politiker Héctor Olivares er søndag død tre dage efter et skudattentat.

Det bekræfter præsidenten for Argentinas senat, Federico Pinedo, ifølge nyhedsbureauet AP.

Torsdag affyrede flere gerningsmænd skud mod politikeren Héctor Olivares og hans rådgiver, mens de gik foran den argentinske kongres i hovedstaden Buenos Aires.

Den 58-årige rådgiver, Miguel Marcelo Yadon, blev hurtigt bragt til hospitalet efter at være blevet ramt fem gange af skud, men døde af sine kvæstelser kort efter.

61-årige Olivares blev ifølge avisen Todo Noticias ramt i livsnødvendige organer, og han har svævet mellem liv og død weekenden over.

Olivares var repræsentant for La Rioja-provinsen i det nordvestlige Argentina i kongressens Underhus.

Seks personer er blevet anholdt efter skudangrebet, som politiet beskriver som "mafialignende".

Ifølge myndighederne blev Olivares og Yeldon skudt fra en parkeret bil, hvori to af gerningsmændene skulle have siddet.

Myndighederne er nu i gang med at finde ud af, hvad motivet bag angrebet er. Man mener ikke, at angrebet er politisk motiveret.

I lokale medier spekuleres der i, at angrebet var målrettet Yadon, fordi han havde et forhold med en datter til en af gerningsmændene. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Tophistorier

Seneste nyt

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce