Ringkøbing

Arbejdspladsernes Motionsdag har kronede dage i Ringkøbing-Skjern

Fredag er det motionsdag for arbejdspladser i hele landet. Her i lokalområdet deltager fem firmaer med samlet omkring 250 medarbejdere i arrangementet. Foto: Pressefoto.

Fredag 12. oktober står den på motion og socialt samvær på arbejdspladsen, når Danmarks Idrætsforbund for fjerde gang afvikler Arbejdspladsernes Motionsdag.

Ringkøbing-Skjern: Fem plastikhjul er solidt plantet på gulvtæppet, ryglænet er presset hårdt mod brystkassen, og det lange ben er sat forrest. Tre. To. Én.

Kan du sporenstregs udpege arbejdspladsens mester i kontorstols- Le Mans? Hvis ikke, kan det være, din arbejdsplads skal tilmeldes Dansk Firmaidrætsforbunds gratis arrangement Arbejdspladsernes Motionsdag fredag 12. oktober.

Her er mulighederne for fysisk udfoldelse og socialt samvær mange.

- Konceptet går ud på at opmuntre til kollegamotion landet over. Nogle arbejdspladser har en hel teambuilding-dag, nogen går en tur, mens andre igen spiller fodbold eller høvdingebold med både chefer og medarbejdere, siger kommunikationskonsulent hos Dansk Firmaidrætsforbund, Michael Tannis Beck.

På fire år er man i Ringkøbing-Skjern gået fra at have 0 deltagere til nu foreløbigt 200-250 deltagere fra fem firmaer. Derudover er der mulighed for at dukke op i ROFI-Centret, hvis man ikke har mulighed for at holde arrangementet på sin arbejdsplads.

Medarbejderne kan se frem til en noget anderledes fredag, når leder af fitnesscentret i ROFI-Centret og fitnessinstruktør, Ulla Birkmose, dukker op og sætter medarbejderne i gang med motion, der kan bruges til daglig.

- Jeg kommer med nogle øvelser, som folk kan lave på stedet. Men for at lave noget sjovt, så kan vi lave et kontorstolsræs på de kontorer, der er indrettet til det, siger Ulla Birkmose.

- Det er for at få folk væk fra skærmene og vise, at man kan godt lave motion på arbejdet. Det behøver ikke tage ret lang tid, og man kommer ikke til at svede. Fredag tager det 30 minutter, men det kan være 10 minutter for lige at blive gearet til at arbejde effektivt videre, for energi avler energi, siger hun.

Mere end bare motion

Selvom fitnessinstruktør Ulla Birkmose dukker op på flere arbejdspladser i kommunen fredag, kan man nøjes med meget mindre for at komme i gang med kollegamotionen.

Det er helt op til den enkelte arbejdsplads, hvordan og hvor meget der skal gøres ud af motionsdagen.

Mangler man inspiration, kan man slå et smut forbi Dansk Firmaidrætsforbunds hjemmeside, hvor man kan finde inspiration til øvelser og lege.

Det vigtigste er bare at komme i gang med kollegamotion, lyder det.

- Vi ved, at kollegamotion på arbejdspladsen skaber værdi for den enkelte medarbejder. Det styrker fællesskabet, og vi ved, at det har en positiv effekt på trivslen, på arbejdsglæden og på bundlinjen. Det kan vi dokumentere, siger kommunikationskonsulent hos Dansk Firmaidrætsforbund, Michael Tannis Beck.

- Det kan udvaske nogle af de skel og nedbryde nogle af de naturlige hierarkier, der kan være på en arbejdsplads og skabe yderligere dialog og forståelse på tværs af en organisation, siger Michael Tannis Beck.

Derfor fokuserer nogle af øvelserne på fredag på, at deltagerne skal komme hinanden ved og fysisk røre hinanden og tage hinanden i hånden.

- Det gør man jo normalt ikke, så det der med at have fysisk kontakt og lave nogle samarbejdsøvelser gør, at man er mere åben over for sine kollegaer, siger Ulla Birkmose.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Forstanderposten er sikret på Vestjyllands Højskole - i hvert fald det næste år

Kultur

250 til indvielse: Nyt madpakkehus ved Vonå blev tilløbsstykke

Erhverv

Ringkøbing Svømmehal mangler livreddere

Ringkøbing

Har de brikker nok at flytte med?: Elever på efterskole opfinder nye spil

Ringkøbing For abonnenter

Stor læring og en helt særlig oplevelse: 2. klasse skal spille med DR Symfoniorkestret

Kultur

Tag en Ringkøbing-selfie: Kulturportal bliver stående sommeren over

112

To indbrud i varebiler i Lem

112

Mand gik omkuld: Måtte sove rusen ud i arresten