Annonce
Erhverv

Portører afslutter strejke i Københavns Lufthavn efter møde

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter fællesmøde torsdag besluttede 200 bagageportører at følge opfordring om at vende tilbage til arbejdet.

Omkring 200 bagageportører hos virksomheden Menzies er tilbage i arbejde efter 27 timers arbejdsnedlæggelse i Københavns Lufthavn.

Arbejdsnedlæggelsen sluttede ifølge fagbladet 3F torsdag klokken 15.30.

De 200 ansatte nedlagde arbejdet onsdag, og torsdag morgen var de ikke vendt tilbage. Strejken skyldtes utilfredshed med arbejdsmiljøet.

Strejken har betydet, at nogle rejsende har måttet vente længere på deres bagage eller ikke har fået kufferten med på flyturen.

Omkring ti flyselskaber benytter Menzies - herunder Norwegian. Begrundelsen fra Menzies var onsdag, at portørerne var gået til fagligt møde.

Med beslutningen om at vende tilbage til arbejdet, følger arbejderne en opfordring, der blev givet på et fællesmøde tidligere torsdag.

Formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen er godt tilfreds med beslutningen.

- Jeg er glad for, at parterne har fundet hinanden, og at de er enige om at speede processen for et bedre arbejdsmiljø op. Der er kommet en god, gensidig forståelse, siger han.

Der er aftalt møde i næste uge, hvor en række påbud fra Arbejdstilsynet er på dagsordenen.

Det drejer sig blandt andet om manglende redskaber, som skal hjælpe bagageportører, når de skal pakke flyene med kufferter.

Onsdag aften fyrede Menzies tre ansatte. Afskedigelserne blev annulleret på torsdagens møde.

Menzies' direktør, Michael Gammelgaard, har tidligere sagt, at virksomheden er ved at rette op på påbuddene fra Arbejdstilsynet.

- Min og virksomhedens højeste prioritet er sikkerheden for vores gæster, kunder og medarbejdere.

- Vi skal overholde gældende lovgivning i forhold til Arbejdstilsyn og de påbud, som vi modtager. Vi følger alle regler og har en god dialog med Arbejdstilsynet, skriver han til Fagbladet 3F.

/ritzau/

Annonce
Link til historie hos Fagbladet 3F
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce